Deschamps hem vandaliserat

FOTBOLL

Turbulensen fortsätter i franska landslaget

Foto: Didier Deaschamps har hamnat i blåsväder inför hemma-VM.

”RASIST.”

Ordet är nedklottrat på den franske förbundskaptenen Didier Deschamps husfasad.

Det är långtifrån frid och fröjd i landslaget inför stundande hemma-EM.

I kväll möter Frankrike Skottland i sista genrepet innan sommarens EM-slutspel inleds. Men Didier Deaschamps har knappast fått den ultimata uppladdningen inför hemmamästerskapet.

Den franske förbundskaptenen har från flera håll den sista tiden viftat bort rasistanklagelser, där den senaste kom i går.

Tidningen Ouest-France rapporterar om att Deschamps husfasad har blivit vandaliserad och nedklottrad med ordet "rasist" skrivet i versaler.

Detta bara en vecka efter att den förre storspelaren Eric Cantona uttryckt sig kontroversiellt gentemot förbundskaptenen.

Anmäler Cantona

Den förre Manchester United-spelaren insinuerade att Karim Benzema och Hatem Ben Arfa inte kom med i EM-truppen på grund av deras nordafrikanska ursprung

– Benzema och Ben Arfa är två av de bästa spelarna i Frankrike och kommer inte spela EM. Och som vi alla vet så har både Benzema och Ben Arfa sina rötter i norra Afrika. Så, debatten är öppen, har han sagt till The Guardian.

Ett uttalande som kan slå hårt tillbaka mot Cantona som nu ställs inför rätta.

– Det är förtal. Jag kommer att inleda undersökningar för att ta detta till domstol för att straffa dessa ärekränkande och nedsättande kommentarer som på ett otillåtet sätt kränker Didier Deschamps integritet, säger förbundskaptenens advokat Carlos Brusa enligt L'Equipe.

Benzema kritisk

Cantona är dock inte ensam om att rikta skarp kritik mot Deschamps.

Karim Benzema petades, liksom Mathieu Valbuena, från EM-truppen efter att i höstas agerat mellanhand i ett utpressningsförsök med hjälp av en sexvideo.

Real Madrid-anfallaren klargör att han anser att Deschamps i och med petningen ger efter för rasistiska partier i landet.

Frankrike premiärspelar i EM mot Rumänien i Saint-Denis den 10 juni. Övriga motståndare i gruppen är Albanien och Schweiz.

ARTIKELN HANDLAR OM