Damallsvenskan i fotboll 2016

Landslagsbacken tvingades gå av

Av: 

Emelie Fredriksson

Emma Berglund lämnade planen efter 15 minuter.

Foto: Bildbyrån och TT

FOTBOLL

Skadorna fortsätter att störa Rosengård.

Redan efter 15 minuter tvingades landslagsbacken Emma Berglund lämna planen med en känning i vänster baksida lår.

Men mästarlaget kunde trots allt fira andra raka segern efter 3-0 mot nykomlingen Djurgården.

– Starkt att kunna vända matchen till något positivt, säger Berglund.

Rosengårds skadelista är lång. Senast i raden att hamna på den är landslagsbacken Emma Berglund. 27-åringen var bara på planen i bortamötet med Djurgården i 15 minuter innan hon satte sig i gräset, medveten om att hennes vänstra lår inte höll för matchspel.

– Jag har kämpat med baksida lår de senaste dagarna men trodde att jag skulle kunna köra. Men det var ohållbart att fortsätta, säger lagkaptenen.

"Det stör mig"

Berglund hade inga smärtor direkt efter match, men är ändå orolig inför fortsättningen.

– Det stör mig absolut, säger mittbacken, som hoppas att några dagars rehab ska göra susen.

Även flera andra tunga pjäser är skadade sedan tidigare.

I premiären fick mästarlaget bland annat se en otäck knäskada på Gaëlle Enganamouit och enligt Sydsvenskan kommer den hålla henne borta från spel i åtta-tolv veckor, då det inte var en korsbandsskada som befarat.

– Skönt att slippa få det sämsta tänkbara beskedet. Hoppas att hennes rehab går bra så att vi får tillbaka henne snart, säger Berglund om anfallaren.

Med ert skadeläge, tar man det säkra före det osäkra lite mer? Har ni fått sådana direktiv?

– Inte direktiv. Men det är klart att man inte vill låta läget gå för långt och sätta oss i en position där vi tvingas spela med en för tunn trupp. Det gynnar inte någon.

Tog andra raka segern

Men mästarlaget visade att man har mer att fylla på med i startelvan och tog säsongens andra raka seger, med klara 3-0, med en 17-årig målskytt i mittfältaren Ebba Wieder.

För Djurgården, som spelade sin första allsvenska hemmamatch sedan man åkte ur ligan hösten 2012, blev det istället säsongens andra raka förlust.

Men då hade nykomlingen också tuffast möjliga start med premiär mot fjolårssäsongens ligatvåa Eskilstuna och hemmapremiären mot mästarlaget.

– Vi visste att vi hade två tuffa matcher och vi fick inte poäng med oss som vi hoppats på. Men nu är det bara att se framåt. Vi har mycket bra saker att ta med oss. Fortsätter vi såhär tror jag att vi kommer ta många poäng framöver, säger Djurgårdens landslagsmittfältare Emilia Appelqvist.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sportbladet firar 13 rätt – 34 gånger i år! Rygga vårt andelssystem på Stryktipset | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Damallsvenskan i fotboll 2016

Emma Berglund

Gaëlle Enganamouit

FC Rosengård