PSV tog titeln - efter Ajax poängtapp

avRobert Rosén

Ajax oavgjorda resultat gav PSV Eindhoven mästartiteln

Inför den sista omgången av Eredivisie toppade Ajax tabellen på målskillnad.

Då tappade de poäng mot bottengänget De Graafschap.

Därmed kunde PSV passera och vinna titeln.

Säsongen i Eredivisie har som så många gånger förr varit en uppgörelse mellan Ajax och PSV Eindhoven. Efter att ha haft serieledningen i de 20 första omgångarna tappade Ajax ledningen till PSV, innan de återigen kunde passera i omgång 28. Inför den sista omgången som spelades under söndagen stod båda lagen på 81 poäng men med Ajax i serieledning, då de hade sex måls bättre målskillnad.

Andra raka titeln

De flesta hade nog räknat hem guldet till Ajax som åkte till ett bortamöte med De Graafschap, vilka inte skulle kunna hamna på en annan placering än 17:e och få återkvala. Det började också bra för Amsterdamklubben, då Amin Younes gav klubben ledningen. I den 55:e minuten kvitterade dock hemmalagets Bryan Smeets till 1-1, vilket även kom att bli slutresultatet.

Samtidigt vann PSV sin bortamatch mot PEC Zwolle med 3-1. Därmed kunde PSV klättra förbi Ajax i tabellen och säkra titeln med två poängs marginal.

Titeln var PSV:s andra raka och 23:e totalt. Mästartiteln innebär även att PSV är klara för Champions Leagues gruppspel i höst medan Ajax får kvala till huvudturneringen.

ARTIKELN HANDLAR OM