Ligan skakas av hämndattacken

Nu flyttas helgens match i franska Ligue 1

Franska ligamatchen mellan Bastia och Nantes kommer inte att spelas som planerat på lördagen.

Fotbollsförbundet har beslutat sig för att flytta matchen sedan 100 Bastia-anhängare attackerat en polisstation i en hämndaktion.

En Bastia-anhängare skadades i sammandrabbningar med polis i samband med bortamatchen mot Reims förra helgen. Det fick huliganerna att utkräva hämnd.

På onsdagen attackerades därför en polisstation av omkring 100 personer som slogs i Bastias namn. Enligt AP kastades bland annat Molotovcocktails mot polisen.

”Kan inte tolerera det”

Skandalen har nu också fått sportsliga konsekvenser. Efter att klubben nobbat polisens förslag att flytta lördagens möte mellan Bastia och Nantes från kvällen till eftermiddagen blir det nu inget spel alls på lördag. Av rädsla för att de heta känslorna inom olika supportergrupperingar ska riskera säkerheten kring arrangemanget har matchen skjutits upp till den 9 mars.

– Jag kan inte tolerera att fotbollen blir en ursäkt för våld, säger fotbollsförbundets president Frederic Thiriez i ett uttalande.

Bastia ligger på tolfte plats i Ligue som Zlatan Ibrahimovics PSG leder i överlägsen stil.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.