”Har klivit ut i något slags hushållspapper”

avMalin Wahlberg

Schweiz tröjor föll sönder – men laget tog poäng mot Frankrike

1 av 5

Schweiz höll bra i den sista gruppspelsmatchen mot Frankrike.

Det gjorde inte lagets tröjor.

– De har klivit ut i något slags hushållspapper, säger Sportbladets Johanna Frändén i SVT:s studio.

Schweiz, som bara fick 1-1 mot Rumänien senast, höll nollan i den första halvleken mot Frankrike.

Hemmanationen hade dock en hel del bra lägen. Men den största snackisen var Schweizs tröjor. Tre stycken slets sönder och samman under de första 45 minuterna.

Först tvingades Admir Mehmedis till tröjbyte, sedan fick Granit Xhaka och Breel Embolo sina förstörda.

– Det är jättejättekonstigt. Det är som att de har ett helt eget material. De har klivit ut i något slags hushållspapper och tänkt att det här kommer vi att få domarfördel av, säger Sportbladets Johanna Fränden i SVT:s studio och fortsätter:

– Det är en sak om en tröja går sönder, men om alla gör det får det nästan motsatt effekt. Det ser ganska löjligt ut framför allt.

”Aldrig sett något liknande”

Även Lotta Schelin, som satt i studion, var förvånad.

– Det är väldigt konstigt. Jag har inte sett något liknande någon gång, säger hon.

Som om tröjhaveriet inte vore nog gick även bollen sönder i den andra halvleken. Sedan fick Xhaka sin andra tröja i matchen förstörd.

Schweizs spelare höll dock bättre än sina tröjor. Frankrike fortsatte att skapa lagen och det farligaste kom efter att Dimitri Payet bytts in i den andra halvleken. Succéspelaren fick ett jätteläge, men avslutet gick i ribban.

Schweiz skapade inte mycket sista halvtimmen, men var nog ganska nöjdt med en poäng. Det ger dem en andraplats i gruppen bakom Frankrike och laget är därmed klart för åttondelsfinal. Det är första gången nationen tar sig vidare från gruppspelet.

ARTIKELN HANDLAR OM