PL-veteranen: "Ingen förtjänar att bli behandlad så"

FOTBOLL

Dumpades efter 25 år – utan ett ord från ledningen

Tony Hibbert har givit 25 år av sitt liv till Everton.

Tacken? En uppsägning utan ett ord från klubbledningen.

– Det är som smäll på käften, säger 35-åringen till Daily Mail.

Det blev inte avslutningen Tony Hibbert hade hoppats på.

Det har gått 25 år sedan högerbacken kom till Everton i tioårsåldern och 15 år sedan debuten i Premier League i ett möte med West Ham 2001.

Men efter den gångna säsongen blev det ingen förlängning under nye tränaren Ronald Koeman, vilket kanske inte är så anmärkningsvärt i sig.

Det var däremot sättet det skedde på.

– Jag var i Formby med min pappa och bror när min fru Samantha ringde och sa att hon fått massor av sms från vänner som sa till henne att klubben inte skulle behålla mig, berättar spelaren för Daily Mail.

– Jag trodde inte mina öron så jag ringde upp en vän i klubben för att dubbelkolla. Då sa han: "Tony, jag har verkligen ingen aning om varför ingen har berättat det här för dig". Jag kontaktade Leon (Osman, mångårig lagkamrat) och han är i exakt samma sits, fortsätter han.

"Blev verkligen sårad"

Tony Hibbert erkänner att han känner sig mycket kränkt över sättet Everton valde att avsluta samarbetet efter så lång tid.

– Jag ska inte ljuga, jag blev verkligen sårad. Någon i klubben borde ju så klart insett att det inte får gå till på det sättet. Jag skulle mycket hellre blivit informerad under säsongen att jag inte skulle få en kontraktsförlängning så jag skulle fått chansen att planera min framtid och få ett värdigt avsked. Ingen spelare förtjänar att behandlas på det här sättet, vare sig du varit i klubben i 25 minuter eller 25 år.

Utfryst på anläggningen

Det blev inte mer än 45 minuters speltid för Hibbert i Premier League förra säsongen som avslutades med ett skadat ligament.

Nu återhämtar han sig med rehab på klubbens träningsanläggning, men under strikta förhållanden.

Han tillåts bara visa upp sig på eftermiddagarna när A-lagsspelarna avslutat sitt träningspass och måste byta om i ungdomsakademins omklädningsrum.

– Det är jobbigt för mig att gå in. Det är en hemsk känsla. Allt som har med klubben att göra är som en smäll på käften, säger Hibbert och avslutar:

– Everton ska vara "folkets klubb", men det är det inte längre. Det är en hänsynslös och vidrig business och många bra människor har fått lämna.

ARTIKELN HANDLAR OM