Messi nobbas till prestigefullt pris

FOTBOLL

Trio gör upp om titeln

När det diskuteras vem som är världens absolut bästa fotbollsspelare har det i princip bara brukat handla om två namn de senaste åren: Cristiano Ronaldo och Lionel Messi.

Men när Uefa ska utse den bästa spelaren i den europeiska klubbfotbollen så finns inte argentinaren med bland de tre bästa.

Cristiano Ronaldo utmanas i stället av Real Madrid-anfallskollegan Gareth Bale och Atletico Madrids stjärnanfallare Antoine Griezmann när bara tre spelare återstår i tävlingens finalskede.

Journalister från alla Uefas 55 medlemsnationer har fått rösta i tävlingen – och där slutade Barcelona-stjärnan Lionel Messi (som vann priset i fjol) först på en femteplats, bakom finalisttrion och lagkamraten Luis Suarez.

Detta trots att den 29-årige Messi förra säsongen gjorde 26 mål och 18 assister på 33 ligamatcher när Barcelona tog hem La Liga samt sex mål på sju Champions League-matcher under säsongen.

Juryn kommer nu att rösta igen, på de tre finalkandidaterna, och resultatet kommer utannonseras den 25 augusti, i samband med att lottningen till Champions Leagues gruppspel genomförs.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM