United-profilerna klara som VM-experter för ryska tv-kanalen

Foto: Rui Vieira / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

VM-sommar brukar innebära extra lång semester för de fotbollsprofiler som inte är direkt inblandade.

Så är inte fallet för Manchester Uniteds tränare José Mourinho – portugisen ska nämligen agera expert för den ryska, statliga tv-kanalen Russia Today.

Russia Today håller på att se över sin ”laguppställning” inför sommarens hemma-VM i Ryssland.

Nu bekräftar kanalen att de gjort en dundervärvning. Manchester Uniteds tränare José Mourinho kommer att agera tränarexpert och ge taktiska analyser – från en studio i Moskva – mellan matcherna.

– Jag är väldigt glad över att bli en del av Russia Today. Jag ser fram emot att åka till Ryssland för VM i sommar och att få dela med mig av mina tankar om matcherna, säger han till kanalen.

Foto: JON SUPER / TT / NTB Scanpix

Får sällskap av en annan United-bekanting

– Vi fortsätter att sätta ihop vårt dream team. Nu har vi en tränare, säger Russia Todays chefredaktör Margarita Simonyan om Mourinho-värvningen.

Russia Today, som genom åren stämplats som en ”Kreml-vänlig” kanal, har även presenterat den gamle Manchester United-målvakten Peter Schmeichel som expert under VM-turneringen.

Dansken är känd för att vara högljudd och håller inte igen med vad han tycker. Han har tidigare arbetat som expert för bland annat engelska BBC och danska TV3+.

PL-jättarnas klubbmärken – därför ser de ut som de gör 01:03
ARTIKELN HANDLAR OM