Hiljemark om sitt bekräftelsebehov

FOTBOLL

Prisad som Sveriges bäst klädda man

Foto: BILDBYRÅN

En bra säsong i Palermo och belönad med en EM-plats.

Häromdagen utsågs Oscar Hiljemark till Sveriges bäst klädda man av tidningen Café.

I en lång intervju pratar han om livet i Italien, fotbollskarriären, flickvännen Elin och sitt bekräftelsebehov.

– Jag har väl rätt stort bekräftelsebehov och frågar åtta gånger om dagen så där: ”Älskar du mig?” Hon bara: ”Eh... ja?”, säger Hiljemark.

Att Oscar Hiljemark gillar kläder fick vi höra en del om förra sommaren. Under U21-turneringen i Tjeckien, som slutade med ett svenskt guld, utsågs han av många spelare som modeikonen i laget.

– Jag har väl en speciell stil, jag brukar gå mina egna vägar när det kommer till klädstil och blandar väl det lite mer uppklädda med kostym och slips och liknande med en ”skinnpaj” och ett par jeans och annat, sa han då.

”Får sjukt mycket gliringar”

Häromdagen utsågs Hiljemark till Sveriges bäst klädda man av tidningen Café. Tidningen har hälsat på honom i Palermo.

– Jag får sjukt mycket gliringar. Oavsett vad jag köper så syr jag upp det, alla mina byxor är korta. Det är min grej. Jag gillar att experimentera med sånt som är väldigt långt från fotbollsfashion eller mallen för hur en fotbollsspelare ska se ut, med tatueringar och skrikiga mönster. Jag kan lika gärna ta på mig ett par chinos eller en kostym när jag åker till träningen. För mig är det lika bekvämt som en joggingdress, säger han till Café.

Mittfältaren har haft en stark säsong i Palermo – varit ordinarie i laget som till slut klarade ett nytt kontrakt i Serie A. I höstas skapade han rubriker genom att berätta hur han träffade flickvännen Elin. Genom tjat i sociala medier fick han träffa henne.

– Vår historia är som tagen ur en film. Jag var hemma en kall natt i Eindhoven och plötsligt dök hon upp när jag sökte efter en tjejkompis. Hennes foton gjorde mig helt kär. Vacker och elegant såklart, men Elin hade något speciellt. Det var en svår jakt. Jag gillade hennes bilder flera gånger, men inget hände. Någon vecka senare skrev jag ett meddelande på Facebook, och sedan ett till… och ett till. Slutligen så svarade hon, sa mittfältaren till Corriere dello Sport.

”Gillar inte när hon går ut”

Hiljemark pratar om livet i Palermo, fotbollskarriären och flickvännen Elin. Han berättar om att han bor i ett treplanshus med nio olika övervakningskameror och skämtar om att han har full koll på vad som händer i huset när han är borta.

Mittfältaren berättar om sitt bekräftelsebehov.

– Jag är nog mycket så att om jag vill ha något så försöker jag få det. Det värsta som kan hända är att man får ett nej. Jag är väldigt trygg i mig själv på det sättet. Även om jag är lite svartsjuk.

Café: Svartsjuk?

– Ja, jag gillar inte när hon går ut. Jag skulle aldrig säga nej när hon ska gå ut med sina kompisar, för det värsta jag vet är när man håller tillbaka varandra, men jag ligger fortfarande hemma och bara: Varför gick jag med på det här? Haha.

– Jag litar på henne till 100 procent, men alla killar har varit singel och alla killar vet hur killar är.

Café: As?

– Ja, man går ut och kör, liksom. Det är inte killens problem att hon har pojkvän. Men jag kan skoja om det där också. Jag har väl rätt stort bekräftelsebehov och frågar åtta gånger om dagen så där: ”Älskar du mig?” Hon bara: ”Eh... ja?”.

Intervjun har väckt en hel del negativa reaktioner i sociala medier.

ARTIKELN HANDLAR OM