Drev med stjärnan inför stora finalen

FOTBOLL

Klopps märkliga presskonferens

Foto: Getty Sport

BASEL. James Milner är inte känd för att vara rolig.

Men veteranen blir uppenbarligen roligare på spanska.

Fråga bara Jürgen Klopp.

James Milner häcklas flitigt i England för att vara landets tråkigaste fotbollsspelare. Ett faktum som gjort Twitter-kontot Boring James Milner till ett fenomen med över en halv miljon följare.

”Inte mycket i prisskåpet då”

Men nu kommer ett välkommet tips för alla som tröttnat på engelsmannens ibland slätstrukna presskonferenser. Tränaren Jürgen Klopp har inte varit i Liverpool så länge men är den som redan knäckt koden.

När Klopp, Milner och lagkaptenen Jordan Henderson intog podiet inför Europa League-finalen mot Sevilla i Basel tog tränaren på sig sina översättningslurar så fort Milner pratade. Efter ett par svar knackade Klopp även på Hendersons axel och bjöd in lagkaptenen i nöjet.

Med ansiktet gömt i handen men ett tydligt leende glimtandes i ögonen tog sig Klopp sedan igenom en spansk presskonferens med James Milner. Men vad sades då?

De flesta frågorna till Milner handlade om vad som egentligen är viktigast: Att vinna Europa League-trofén eller att få Champions League-platsen som kommer med den.

– Mycket handlar om Champions League i dag. Det är en fantastiskt turnering och det är en fin ersättning du får när du spelar i den. Men om du ser tillbaka på din karriär och du inte vunnit något men spelat Champions League sex år i rad så finns det inte mycket i prisskåpet att titta på, säger Milner.

”Är bättre att vara här”

Liverpool väntas komma till spel utan lagkaptenen Jordan Henderson som nyligen kom tillbaka från skada men Klopp öppnade ändå dörren på glänt för mittfältaren.

– Han har gjort två träningar så vi får se på träningen i dag. Ni kan också se den, tyvärr, så vi kan inte dölja något. Men vi tar beslutet efter den, säger Klopp.

Tysken sade sig också vara lättad över att äntligen vara på plats i schweiziska Basel.

– Hemma frågar alla bara efter biljetter och vi har inga fler biljetter så det är bättre att vara här, säger Klopp och fortsätter:

– Jag är stolt över spelarna. Jag är glad att de kommer få chansen att visa hur starka de är. Det här är ett stort steg. Sista steget den här säsongen. Jag är väldigt lycklig att vara här med det här laget. Så låt oss ge det en chans.

Europa League-finalen spelas på onsdagen med start klockan 20:45.

ARTIKELN HANDLAR OM