”Hela situationen är en jävla soppa”

FOTBOLL

Får inte spela – för att de vägrar gå ner i lön

Foto: Förra året var Björn Westerblad lagkapten i Ängelholm. I helgens träningsmatch var han en av de sex spelare som inte fick spela för tränaren Christian Järdler.

Alla spelare utom sex har gått med på att sänka sin lön med 20 procent för att rädda Superettan-klubben Ängelholms FF.

Nu riskerar övriga att tvingas se hela säsongen från sidlinjen.

– Hela situationen är en jävla soppa, säger Björn Westerblad till Fotbollskanalen.

Ängelholms FF är en klubb i kris. Ekonomin är körd i botten och klubbledningen har därför gått ut med en vädjan till spelarna i a-laget att sänka sin lön med 20 procent. 16 spelare sa ja och sex nej. Sex spelare som därför saknades när laget mötte Landskrona i en träningsmatch i lördags.

– Jag måste spela med de spelarna som jag vet jag har i premiären. Det är helt och hållet mitt beslut på den grunden. Det är klart inget jag önskar mig den här osäkerheten. Men nu är läget som det är och då får vi ta det därifrån, sa tränaren Christian Järdler till HD.

”Jag har inte råd”

Nu riskerar de sex spelarna att tvingas sitta vid sidan under hela Ängelholms säsong.

– Jag kan vara öppen med att jag är en av de sex spelarna. Vi har fått reda på att vi inte får spela matcher nu, så länge vi inte går ner 20 procent i lön, säger Björn Westerblad till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Hela situationen är en jävla soppa. Alla har sina orsaker till varför de gått med på att sänka lönen eller inte och de sa att det skulle vara frivilligt. Man utgår ifrån sin egen situation både ekonomiskt och privat och därefter tar man ett beslut. Jag sa nej eftersom att jag precis skrev ett nytt tvåårskontrakt och redan gått ner 33 procent i lön i och med det. Jag har inte råd att gå ner ytterligare 20 procent. Allt är kaos. Vi har fått beskedet att vi kommer inte få spela om vi inte går med på lönesänkningen, så jag har inte råd att spela i Ängelholm kan man säga, säger 29-åringen.

”Ingen rolig situation”

Ängelholms sportchef Stavros Papadopoulos förnekar samtidigt för sajten att spelarna fått beskedet att de inte kommer få spela.

– Nej, vi har inte sagt det att de inte får spela matcher. Sen är det ju Christian (Järdler) som tränare som får se, för vi har ju fortfarande 16 spelare som accepterar det här. De finansierar ju någonstans de andra spelarna just nu, så att inte klubben går i konkurs. Det är ingen rolig situation för de spelarna heller. Någonstans handlar det om att balansera de här grupperna. Vi har inte sagt att de inte får spela matcher, men sen gäller det att hantera gruppen med de andra 16 spelarna.