Begovic: Tappade inte förtroendet

FOTBOLL

Förnekar att Mourinho förlorade spelarnas förtroende

1 av 2 | Foto: Asmir Begovic. Foto: AP/Rui Vieira

José Mourinho sparkades från Chelsea och klubbledningen pekade på ”en oenighet mellan tränare och spelare”.

Men enligt Asmir Begovic tappade Mourinho inte alls omklädningsrummet.

Det var i december i fjol som José Mourinho fick sparken av Chelsea efter att hans lag förlorat nio av de inledande 16 ligamatcherna. Uppgifterna om sprickor i omklädningsrummet och ett växande missnöje med Mourinho bland spelarna avslöste varandra.

Klubbens tekniske direktör Michael Emenalo bekräftade också till synes missnöjet i en intervju efter att Mourinho lämnat jobbet:

– Det är uppenbarligen en påtaglig oenighet mellan tränare och spelare som gjorde att vi kände oss tvungna att agera, sade Emenalo bland annat.

”Hade bra resultat”

Men ska man tro Chelseas andremålvakt Asmir Begovic var så inte fallet. Bosniern förkastar uppgifterna om att Mourinho tappat omklädningsrummet.

– Nej, det tycker jag inte. Vi hade till och med lite bra resultat i de sista matcherna. Vi fick ett kryss mot Tottenham och vann de två sista gruppspelsmatcherna i Champions League, säger Begovic till Evening Standard.

”Väntades vinna varje match”

Chelsea-målvakten medger att det var förlusten mot laget som ser ut att bli mästare som kostade Mourinho jobbet.

– Förlusten borta mot Leicester var förstås det sista strået och resultaten var inte acceptabla. Vi väntades vinna varje match och toppa tabellen och det var olyckligt hur allt utspelade sig.

Begovic anslöt hos Chelsea från Stoke i somras och har fått uppleva en turbulent första säsong där han ändå fått göra 12 framträdanden i Premier League.