Trodde Klopp skojade – bad om selfie

FOTBOLL

Klavan trodde en kompis försökte lura honom

Foto: TT

Ragnar Klavan kunde inte tro att Liverpool ville värva honom.

För att säkerhetsställa att han inte blev lurad fick Jürgen Klopp skicka en selfie.

– Jag hade fått ett meddelande så jag skrev tillbaka ”Jag tror inte dig. Jag behöver bevis”, säger mittbacken till The Telegraph.

Det är över en månad sedan som Liverpool presenterade värvningen av mittbacken Ragnar Klavan, 30, från Augsburg.

I en intervju med The Telegraph berättar estländaren om den första kontakten med Liverpool–managern Jürgen Klopp – och hur han inte trodde på honom. Efter att Klavan informerats av sin agent om att ”en fantastisk klubb” lagt ett bud på honom, befann han sig i sitt sommarhus i Estland när Klopp hörde av sig. Managern frågade hur Klavan ställde sig till en flytt till Liverpool, någonting som 30–åringen inte kunde tro var sant.

”Då sände han mig bilden”

Istället var han övertygad om att agenten och en kompis gått ihop för att lura honom.

– Jürgen skickade en selfie för att bevisa att det var han.

– Jag hade fått ett meddelande så jag skrev tillbaka ”Jag tror inte dig. Jag behöver bevis”. Då sände han mig bilden där han log, förklarar Klavan kring den första kontakten med sin manager.

Klart är att det tog ett tag för mittbacken att förstå att det verkligen var sant.

”Är du seriös?”

– Först kunde jag inte tro det. I 22 års tid var det min dröm att spela i Premier League. Sen får du berättat för dig att du inte bara har chansen att göra det, utan att du får göra det för Liverpool. Min reaktion var ”Är du seriös? Händer det här verkligen?”.

Men en affär blev det – och Ragnar Klavan kunde, även om han först inte trodde det, uppfylla sin dröm om att spela i Premier League.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM