Ranégie: ”Förstår att de tappar det”

FOTBOLL

Mathias Ranégie skämdes efter ännu en derbyförlust.

Efteråt sade han sig förstå skandalsupportrarna.

– Jag förstår att de tappar det. Jag tappar det också, sa Dif-anfallaren i C More.

– Vi försvarar absolut inte fansen. Det är inte acceptabelt. De begår brott och ska lagföras, svarar sportchefen Bosse Andersson.

Mathias Ranégie firade sitt 2-0-mål mot Hammarby ordentligt.

Men anfallsstjärnan fick inte njuta av sitt första derbymål. Hammarby vände matchen och vann med 4-2. Vid Bajens sista mål utbröt en läktarskandal vid Djurgården-klacken på Tele 2 arena där flera fans sprang ner från läktaren. Även bengaler och andra föremål kastades in.

Efteråt var Ranegie besviken.

– En av de tyngsta förlusterna i min karriär tror jag, vi står inte upp i derbyna, jag är lite mållös fortfarande faktiskt. Det är en kollektiv kollaps, fullständigt. Vi spelar tätt mot Malmö och alla möjliga topplag men så fort det är derby fallerar vi, säger han i C More.

"Förstår fansen"

När han får frågan om skandalscenerna på den egna supportersektionen säger han sig förstå beteendet.

– Till slut tappar fansen det. Det är vårt ansvar. Vi misslyckas att ge dem någonting. Jag skäms över att vi torskar varenda derby. Jag förstår att de tappar det, jag tappar det också.

Sportchefen Bosse Andersson är av en annan åsikt.

– Jag såg maskerade som var i handgemäng mot vakter och utanför läktaren. Det är klart att det inte är acceptabelt. Det är en skam för oss i Djurgården. Det är otroligt tråkigt att matchen avbröts, säger han.

Ranégie säger att han förstår fansen. Hur ser du på det?

– Först: vi förstår besvikelsen, visst gör vi det. Vi har inte vunnit en derbymatch, det här är femte förlusten under året. Men det måste finnas gränser. Det finns lagar och regler som man ska följa. Det gjorde man inte, och då begår man brott.

Försvarar inte Ranégie

Bosse Andersson försvarar inte Ranégies uttalande.

– Vi försvarar absolut inte fansen. Det är inte acceptabelt. De begår brott och ska lagföras.

– Ranégie får kommentera som han vill som Djurgårdsspelare. Men det låter för mig... vi får ta vårt ansvar för vår sektion. Där finns det brister. Det jag såg från min position. Reaktionerna från supportrarna är inte acceptabla: det är en skam för Djurgården.