Därför tystades Jordan Larsson

avElin Kardell

Foto: TT

Jordan Larsson fick inte ge intervjuer efter OS-beskedet.

I dag uttalade sig anfallarens pappa och tränare.

– Det kan man räkna ut själv, säger Henrik Larsson.

I torsdags blev Helsingborgs Jordan Larsson uttagen av Håkan Ericson till OS i Rio. Men efter beskedet gav Jordan Larsson inga intervjuer angående OS eller någonting annat.

Klubbens presskontakt gav beskedet att Larsson istället skulle fokusera på sin rehabilitering. Efter dagens match mot Sundsvall uttalade sig även Jordan Larssons tränare och pappa, Henrik Larsson om situationen.

– Det är klart vi är stolta och glada, och att det är viktigt för Helsingborg, men det kan man räkna ut själv, säger Henrik Larsson till C more.

"Varken tid eller lust"

Henrik Larsson ville inte heller prata med media om OS-uttagningen. Han ville istället lägga fokus på dagens allsvenska match mot GIF Sundsvall.

– Jag fick en förfrågan från Helsingborgs Dagblad i torsdags om att prata om OS, och det tyckte jag var ganska ointressant eftersom vi hade nog problem med att få ihop ett lag i dag, och avbytare därtill, säger Henrik Larsson.

Trots att det stått klart sedan tidigare att Jordan Larsson inte skulle spela dagens match mot Sundsvall, fick fokus inte skiftas från matchen.

– För mig var det viktigaste Sundsvallsmatchen i dag, även med tanke på positionen i tabellen har vi varken tid eller lust att prata om något annat än Helsingborgs IF.

Helsingborg vann mot Sundsvall med 2–0.

ARTIKELN HANDLAR OM