Vladimir Rodic lämnar Malmö FF

FOTBOLL

Klar för turkisk klubb: ”Fått mindre speltid i år”

I fjol värvad som en succéspelare.

Men nu säljer Malmö FF Vladimir Rodic, 22, till turkiska Kardemir Karabükspor.

– Det var ett väldigt känslosamt ögonblick att göra 3–0 mot Salzburg i kvalet och jag hoppas att det är en av de saker folk kommer att minnas mig för, säger Rodic.

I fjol värvade Malmö FF in serben Vladimir Rodic – i konkurrens med bland annat Atletico Madrid.

– Atletico var väldigt intresserade av mig och lade ett bud precis innan Malmö. Det handlade om ett lån (med köpoption) och så skulle de se om jag var tillräckligt bra. Men när Malmö kom in i bilden kände jag att det var en bättre flytt för mig. Så många unga spelare flyttar till stora klubbar och går bort sig, berättade Rodic då.

”En dröm som blev sann”

Rodic gjorde omedelbar succé, gjorde 3–0-målet som tog Malmö FF vidare från Champions League-kvalet mot RB Salzburg och var sedan en viktig pjäs under Åge Hareides ledning.

Men under nye tränaren Allan Kuhns ledning har Rodic haft det tyngre och mindre speltid.

Och nu är det klart att Rodic lämnar för turkiska Kardemir Karabükspor.

– Några av mina bästa minnen från tiden i MFF kommer från Champions League. När jag var barn drömde jag om att få stå på en fotbollsplan och lyssna på Champions League-hymnen. Det var en dröm som blev sann. Det var ett väldigt känslosamt ögonblick att göra 3–0 mot Salzburg i kvalet och jag hoppas att det är en av de saker folk kommer att minnas mig för, säger Rodic till klubbens hemsida.

Skriver treårskontrakt

Yttermittfältaren lämnar direkt och det nya kontraktet är skrivet på tre år.

– Vladimir är en hårt arbetande spelare som har bra genombrottskraft. Som person är han alltid positiv i och kring laget, både på och utanför planen och han har varit en bra representant för föreningen. Han gjorde en fin höstsäsong 2015 men har fått mindre speltid under våren, säger sportchefen Daniel Andersson.

ARTIKELN HANDLAR OM