Hammarby nära att sänka derbyspöket

FOTBOLL

...men Samuel Wowoah förstörde Bajens fest

Som vanligt bjöd fansen på mäktiga tifon. Hammarby vann den matchen knappt på poäng.

Bajens fans lät lite mer.

Och laget skapade lite mer.

Men Djurgården hade Samuel Wowoah.

Det räckte.

Derbymatchen började redan nere på tunnelbaneperrongen vid Solna Centrum.

Rulltrapporna stog stilla och polisen spärrade av dem för en stund. Då började fansen skandera "Ham-mar-by" och "Djuuur-gååårn".

Den matchen vann hammarbyarna lätt.

Mycket boll för Djurgården

Efter två mäktiga tifon, Hammarby med gröna och vita pappersark och en stor "Skål för Bajen"-flagga och Djurgården med röda, gula och blå flaggor (poängseger till Bajen) kom matchen i gång och Hammarby startade ovanligt piggt. Ovanligt för att vara en derbymatch på Råsunda.

Djurgården hade, som väntat, mycket boll. Men det handlade om gåfotboll runt mittcirkeln och otaliga lycka till-bollar ner i hammarbyförsvaret. Laget hade två målchanser de första 37 minuterna. Det blev mål på en av dem.

Wowoah matchvinnare

Djurgårdspubliken verkade snopna över att den väntade dominansen uteblev.

Hammarbyklacken lät mycket mer, och det krävdes ett Wowoah-mål i 37:e minuten för att det skulle bli jämnt på läktarna. Målet kom efter ett mycket snabbt och vackert kontringsanfall som dock inleddes med att Patrick Eriksson-Ohlsson kapade en hammarbyspelare och snodde åt sig bollen.

Hammarby kvitterade i mitten av andra då Jonas Stark tryckte in en retur, men Samuel Wowoah avgjorde matchen med ett kanonskott i slutet.

Ganska trist

Matchen var som helhet jämn och spännande men tråkig. Djurgårdens körde ett "italienskt" spel i snigelfart och långa maskningsaktioner, i synnerhet efter 2-1-målet. Spelavbrotten blev kaffepauser.

Hammarby glänste inte heller. Laget slog bort otaliga bollar och skottförsöken blev just bara försök. Bollarna spreds utmed Djurgårdens kortsida.

Och Hammarbys derbyspöke firar nya triumfer.

Foto: Benjamin Thorén
Folkfest Derbyt mot Djurgården var lilla Vendela Heymanns tredje match. Det gick dock betydligt bättre i förra veckan i Borås.

Benjamin Thorén

ARTIKELN HANDLAR OM