Zlatan världens fjärde rikaste fotbollsstjärna

1 av 21
FOTBOLL

74 miljoner kronor tack vare sitt bokavtal har lyft Zlatan Ibrahimovics förmögenhet till 966 miljoner kronor.

Det påstår goal.com som rankar 33-åringen som världens fjärde rikaste spelare på sin årliga lista.

Med det är svensken ändå utklassad av listans etta Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo publicerade i veckan en bild på hur han kliver in i sin vita Rolls Royce för att styra till träningen med Real Madrid. En av många lyxbilar i portugisens flotta – och det råder ingen tvekan om att han har råd.

Goal.com släppte på torsdagen sin årliga ranking av världens mest förmögna fotbollsspelare. Sajten har med hjälp av experter över hela världen sammanställt stjärnornas tillgångar via lön, reklamkontrakt och investeringar.

Fått stora bonusar

Den visar att Cristiano Ronaldo rycker ifrån tvåan Leo Messi i toppen. Förra årets marginal på bara 18,4 miljoner kronor är nu uppe i 92 miljoner och som skäl anger goal.com ekonomiska bonusar för Real Madrids Champions League-seger samt triumfen i klubblags-VM. Portugisen ska även ha fått ersättning för priset som världens bäste fotbollsspelare samt stora summor från sponsor-samarbeten med Toyota, Herbalife och Samsung.

Messi tjänar i sin tur stora pengar bland annat på investeringar i fastigheter.

Neymar trea

Bakom duon återfinns Neymar, som enligt goal.com bygger en stor del av sin förmögenhet på sin del av transfersumman vid övergången från Santos till Barcelona 2013, före svenske Zlatan Ibrahimovic.

Enligt goal.com:s uppgifter har Zlatan en total förmögenhet på 966 miljoner kronor där 74 miljoner kronor ska ha kommit från boken ”Jag är Zlatan Ibrahimovic” som nu släppts i över 20 länder.

ARTIKELN HANDLAR OM