Sömntuta väckte bottenlaget HIF

FOTBOLL

”Han var excellent”

1 av 2

HELSINGBORG/STOCKHOLM. På lagmötet med IFK Göteborg somnade han.

Nu har han vaknat – och kanske tagit med sig hela Helsingborg upp ur mardrömmen.

– Jag har väl vaknat, antar jag, ler Darijan Bojanic efter 4-1 mot Elfsborg.

Foto: TT
Darijan Bojanic och Mikael Dahlberg jublar efter 3-1-målet av den förstnämnda.

Det blev bara ett år i IFK Göteborg för Darijan Bojanic som efter en strulig tid under sommaren blev såld till Helsingborg. Efter övergången bekräftade 19-åringen uppgifterna om att han somnat under en samling med IFK.

”Råkade somna”

– Vi skulle ha ett möte i samlingsrummet och jag låg och väntade på att samlingen skulle börja. Men så råkade jag somna på min plats och missade hela samlingen. Sen var jag med och tränade, sa han till HD.

Nu är i alla fall Bojanic vaken. Under Roar Hansen, välbekant med talangen från den gemensamma tiden i Öster, har 19-åringen fått förtroendet och hemma mot Elfsborg briljerade Bojanic.

Vad säger du om vår rubrik ”Sömntutan väckte HIF”?

– Jag har väl vaknat, antar jag, ler 19-åringen.

Fått höra mycket efter att du berättade sanningen?

– Ja, jag har fått höra en del. Men det är lika bra att säga sanningen så alla vet hur det ligger till. Nu antar jag att jag kan visa folk på planen att jag har vaknat till liv. Det är inget sånt längre. Jag äter rätt, tränar hårt och krigar på.

Tillsammans med nya lekkamraterna Mikael Dahlberg och David Accam fanns Bojanic med i förarbetet både till Dahlbergs 1-0 och Accams 2-0. Elfsborgs Daniel Mobaeck visades sedan ut efter kvarten spelad då han tog med handen som siste försvarare men Viktor Prodell kunde ändå reducera på nick.

55 minuter in i matchen frispelades sedan Bojanic av Accam och rullade kyligt in 3-1.

Första segern efter VM

– Jag har hört så mycket om honom men inte sett så mycket. I dag svarade han upp. I dag är första gången jag ser det som många andra sett i honom innan mig. Det är en excellent halvlek av Bojanic, sa experten Jon Persson i C More Sport redan innan målet.

– Det är hans tredje allsvenska klubb och det är dags att explodera. Nu tycker jag att vi sett lite av det man hört så mycket om.

Efter att Bojanic klivit av gjorde Dahlberg även 4-1 för bottenlaget Helsingborg som körde över guldaspiranten Elfsborg och avancerar i tabellen. Kanske har HIF till sist vaknat efter en förlust och fem raka oavgjorda, men det krävdes en sömntuta för att få fart på dem.

ARTIKELN HANDLAR OM