Mjällby AIF

”Sverige i en fas där det går lite knackigt”

Av: 

Robert Laul

FOTBOLL

Två skador oroar Christian "Chippen" Wilhelmsson:

Hans egna ljumskproblem som höll honom borta från storförlusten mot Djurgården.

Och kompisen Zlatan Ibrahimovics.

– Nu när det går lite knackigt för Sverige blir en sådan spelare extra viktig, säger "Chippen".

Sportbladet träffar ex-landslagsmannen på Tele 2 Arena efter Mjällbys 4-0-förlust mot Djurgården. "Chippen" som under måndagen undersöktes av landslagsläkaren Leif Swärd för problem med en "skräddarmuskel" blev kvar på bänken matchen ut trots att han ville hoppa in. Men i samråd med tränaren Anders Linderoth bestämdes att det var bättre att spara 34-åringen till mötet med Helsingborg på fredag.

– Fredag har varit planen hela tiden, att jag ska vara i fas till den matchen. Jag ska träffa Leif Swärd i morgon igen och det känns jättebra, säger "Chippen".

”Ett riktigt pissmål”

Förlusten mot Djurgården var inte så mycket att snacka om, menar mittfältaren:

– Vi har lite oflyt med skador och sjukdomar just nu. Vi ville gärna ha 0-0 i halvtid, det hade blivit jobbigt för Djurgården. Men så får de ett riktigt pissmål, deras första. Sedan efter det spelar de bra och förtjänade tre poäng. Det är inget att säga om utöver att första målet kändes lite surt, det var synd att det blev ett sådant beslut, säger "Chippen" och syftar på att domaren Andreas Ekberg bedömde Gudmann Thorissons rensning som en bakåtpass till målvakten Mattias Asper med indirekt Djurgårdsfrispark som följd.

Skadan oroar

Christian "Chippen" Wilhelmsson håller fortfarande kontakten med landslagsledningen men på frågan om han skulle vara intresserad av en januariturné i vinter svarar han med ett skratt:

– Det är inget jag har funderat på om jag ska vara ärlig (skratt).

Skadan på lagkamraten Zlatan Ibrahimovic oroar förstås även "Chippen" inför EM-kvalet i början av september:

– Man såg ju hur stor betydelse Zlatan hade förra kvalet och hur viktig han är för PSG. Sverige är i en fas där det går lite knackigt och det är tungt att hitta spelet och få flyt i det, då blir en spelare som Zlatan extra viktig. Men nu har vi fler spelare som får speltid i sina klubblag i Europa, det var det som var lite tufft ett tag. Förhoppnings betyder det att vi kan resa oss och göra bra ifrån oss, säger Christian "Chippen" Wilhelmsson.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Mjällby AIF