Stäms på 9 miljarder – stjärnorna vittnen

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Advokat tar Fifa till domstol efter VM: Mina barnbarn storgrät

Foto: AP
Colombianske advokaten Aurelio Jimenez, 74, hävdar att dåliga domarinsatser tvingade honom att uppsöka sjukhus med hjärtproblem. Därför stämmer han Fifa. Och han vill ha bland annat James Rodriguez som vittne.

En colombiansk advokat stämmer Fifa på motsvarande nio miljarder svenska kronor.

Aurelio Jimenez, 74, hävdar att dåliga domarinsatser tvingade honom att uppsöka sjukhus med hjärtproblem.

– Jag var omgiven av mina barnbarn som storgrät, säger Jimenez till BBC.

Visst kan det vara frustrerande när domsluten inte går med dig. Fråga bara Aurelio Jimenez. 74-åringen, till vardags advokat, tog så illa vid sig av domaren Carlos Velasco Carballos insats i VM-kvartsfinalen mellan Colombia och Brasilien att han fick hjärtproblem.

Jimenez fördes till sjukhus efter matchen som blev hans Colombias sista i turneringen.

”Mådde väldigt dåligt”

– Jag mådde väldigt dåligt, mitt hjärta var krossat och det påverkade min hjärtrytm. Mina släktingar tog mig till akuten. Jag var omgiven av mina barnbarn som storgrät, säger 74-åringen till BBC.

Nu stämmer advokaten Fifa och kräver motsvarande nio miljarder svenska kronor i kompensation. För att hjälpa sin sak planerar Jimenez att använda sig av ”vittnesmål från fotbollsstjärnor som Pelé, Diego Armando Maradona, David Ospina, James Rodriguez och internationella domare som undersökt videobilder från matchen mellan Brasilien och Colombia”.

”Skapade ångest”

Stjärnorna var några av många som riktade kritik mot domarinsatsen i matchen som var en av VM:s tuffaste rent fysiskt. Den stora summan tycker Jimenez motiveras av ”moraliskt skadliga” beslut även i andra matcher under turneringen.

– Jag bestämde mig för att stämma Fifa i Colombias juridiska system eftersom det var många felaktigheter relaterade till domarna under VM i Brasilien som skadade många länder och deras landslag. Bland dem Colombias lag. Dessutom skapade Fifas domare stor moraliskt skada och ångest för Chile, Uruguay, Colombia, England, Uruguay, Mexiko och Costa Rica.

ARTIKELN HANDLAR OM