Ronaldo: "Ser fram emot en ny CL-titel"

FOTBOLL

Vann pris som Europas bäste

Foto: VIASAT FOTBOLL

Nilla Fischer förlorade omröstningen om Europas bästa spelare.

Det gjorde inte Cristiano Ronaldo – som firade med målgest.

– Vi ser fram emot en ny titel i Champions League, säger portugisen.

Efter den nervdallrande gruppspelslottningen till höstens Champions League delades pris ut till Europas bästa spelare förra säsongen.

Tränarna för de åtta kvartsfinallagen hade tagit fram tre kandidater och på plats i Monaco fick en journalist från varje UEFA-medlemsland rösta fram vinnaren.

På damsidan var alla tre nominerade från regerande mästarna Wolfsburg, som besegrade Tyresö i finalen. En av dem: svenskan Nilla Fischer.

Glad över titeln

Hon har fina minnen av finalen.

– Det är alltid kul att spela mot sina vänner och det är alltid roligt när man vinner. Det var mer spännande att möta Tyresö än andra lag och jag är väldigt glad att vi vann, säger Fischer i Uefas sändning från lottningen.

Dock fick hon se sig besegrad av lagkamraten Nadine Kessler.

Zlatan bara 13:e

Zlatan Ibrahimovic hamnade inte ens på topp tio-listan på herrsidan. "Ibra" fick nöja sig med en delad trettondeplats tillsammans med Juventus mittfältselegant Andrea Pirlo.

Istället var det Arjen Robben, Bayern München, världsmästarmålvakten Manuel Neuer, Bayern München, och Cristiano Ronaldo, Real Madrid, som som gjorde upp.

Spände musklerna

Att Cristiano Ronaldo, som tidigare fått guldbollen som fjolårets främste i världen, vann var ingen större överraskning. Han firade på sedvanligt manér med att spänna musklerna i en målgest. Sedan slog han fast säsongens stora mål.

– Att vinna var galet. I Real Madrid har vi känt att vi behövde vinna och i år var året. Det är en dröm. Jag har haft möjligheten att vinna med Manchester United och med Real Madrid, de två största klubbarna i världen. Nu ser vi fram emot en andra titel, säger Ronaldo.

Han gjorde 17 mål senaste Champions League-säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM