Jawo: Han är ett riktigt monster

Omar Colley och Amadou Jawo.
Omar Colley och Amadou Jawo.

SIDE, TURKIET. Omar Colley har precis kommit till Djurgården, men har redan hunnit sätta ett stort avtryck hos lagkompisarna.

Amadou Jawo tror att den 22-årige gambiern kan bli en sensation i allsvenskan.

– Han är ett riktigt monster, säger Jawo.

Djurgården gjorde klart med Omar Colley i somras, men den storväxte mittbacken är klar för spel först nu.

När Sportbladet träffar Amadou Jawo i Turkiet där Djurgården har läger beskriver han sin nye lagkompis som ett fysiskt monster.

– Han är snabb och råstark. Det är väldigt svårt att komma förbi honom på träningen. Inte nog med han är så stark, han har långa armar och fäller bara ut "bommen".

”Man flyger bara i väg”

Vad händer när Colley sätter in en axel mot axel-tackling?

– Haha, det försöker jag undvika. Man tror att man har koll och är avslappnad i kroppen men så flyger man bara i väg. Han tycker säkert inte att det är frispark, men utifrån kan det se rätt roligt ut, det ser ut som att han misshandlar spelaren.

– Det är intressant med råstyrkan. Kör vi på gym så verkar det som att jag är starkare, men det är bara för att jag är van och har tekniken inne.

Har du spelat med någon starkare spelare?

– Det skulle vara Thomas Hedlund i Gefle. Han var världens snällaste, men vi kallade honom wrestlern. Han är nog den enda som kan mäta sig. Jag minns när han tacklade in Jones Kusi-Asare i en reklamskylt på Strömvallen…det var så brutalt. Jag trodde att han skulle dö.

”Världens snällaste kille”

Jawo och Colley har även fått bra kontakt på ett privat plan.

– Jag har också rötterna i Gambia så vi pratar samma språk, wolof. Det är utvecklande för mig att få träna på det också. Så det är en bra värvning både för klubben och mig.

Hur är han som person?

– Världens snällaste kille. Han ser elak ut, men är en stor snäll björn.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.