Manchester City

”Han har dödat mig”

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

City-stjärnan har konfronterat managern: Alla säger samma sak

Värvningen av Wilfried Bony krossade Stevan Jovetics dröm om Champions League.

Efter att ha petats från Manchester Citys trupp rasar nu 25-åringen mot managern Manuel Pellegrini.

– Han har dödat mig, säger Jovetic till The Mirror.

Manchester City får bara ha 21 istället för 25 spelare i sin Champions League-trupp efter att ha brutit mot Uefas finansiella regler. Det skapade problem efter värvningen av anfallaren Wilfried Bony från Swansea i januari.

”Är väldigt besviken”

Den som offrades blev Stevan Jovetic som efter att ha spelat i fem av gruppspelets sex matcher nu missar hela slutspelet.

– Jag förtjänar att spela i Champions League. Jag vet det. Managern har dödat mig med det här beslutet. Jag känner att jag förtjänat min plats och alla säger samma sak till mig, säger Jovetic till The Mirror.

– Folk säger att jag är en fantastisk spelare men det är uppenbart att managern inte känner så. Jag är väldigt besviken. Jag tycker inte att det var ett bra beslut – eller rätt beslut.

”Han vill inte lyssna”

25-åringen säger att han konfronterat managern Manuel Pellegrini.

– Jag vet att jag förtjänar att finnas med på listan. Jag sa det till managern men han ville inte lyssna på mig. Jag kom hit för att spela Champions League.

Jovetic värvades till City från Fiorentina för 18 månader sedan för motsvarande 280 miljoner kronor. Nu kommer landslagsmannen för Montenegro att överväga sin framtid igen.

– Jag har inte bestämt mig angående framtiden ännu. Jag kommer vänta till sommaren, sen får vi se. Men managern har valt andra spelare före mig så det kanske är hans besked om vad han vill göra.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Manchester City

Manuel Pellegrini

Champions League fotboll (herrar)

Stevan Jovetić

Premier League