”Inte acceptabelt att ringa 999 för att West Ham förlorat”

avLo Hägerfelth

FOTBOLL

West Ham har inlett säsongen svagt och inte blev det bättre när West Ham förlorade igen i går.

Det har fått supportrarna att gå lite för långt.

”Att ringa 999 för att West Ham har förlorat igen och ni inte vet vad ni ska göra är inte acceptabelt!” skriver Essex-polisen på Twitter.

David Moyes fick ingen positiv start på sitt nya jobb. Efter blott två segrar på de elva första ligamatcherna hade West Ham gett Slaven Bilić sparken och skotten tagit över som manager. I går var det dags för hans debutmatch, borta mot Watford, där det blev ytterligare en förlust. Denna gång med 2–0.

Den svaga prestationen fick supportrarna att reagera. Spridda burop hördes från bortasektionen under matchen, främst riktade mot West Hams-klubbledning. Men efter matchen verkar det dessutom som att supportrarnas besvikelse tog ett lite för långt steg denna gång.

På Twitter uppmanar nämligen polisen i Essex att folk inte ska ringa nödsamtal av fel orsaker.

”Ett totalt slöseri med vår tid”

"Att ringa 999 för att West Ham har förlorat igen och ni inte vet vad ni ska göra är inte acceptabelt! Ett totalt slöseri med vår tid. #999förnödsituationerenbart" skriver polisen.

Detta är inte första gången som liknande incidenter har ägt rum i England, dessutom inte med David Moyes involverad. Efter att Manchester United med David Moyes som manager hade förlorat mot Sunderland i en cupmatch 2014 ringde en United-supporter nödnumret 999 och krävde ett samtal med Sir Alex Ferguson.

Den gången valde Manchester-polisen att hänvisa till Manchester Uniteds växel.

”Det kan självklart vara en ledsam och depressiv stund när ditt fotbollslag förlorar en match. Men kan vi alla komma ihåg att 999 endast används i nödfall.” skrev polisen då.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM