Förbundet friar Brännström efter matchfixningsanklagelserna

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

avLo Hägerfelth

FOTBOLL

Andreas Brännström anklagade Syrianska för matchfixning.

Det gjorde att Syrianska anmälde Brännström till polisen och förbundet.

Nu väljer förbundet att fria Dalkurdtränaren från anklagelserna.

Det var i slutet av oktober som Dalkurds tränare Andreas Brännström gick ut på Twitter. I ett inlägg på det sociala mediet skrev han att Syrianska var ”matchfixningens högaborg” och att klubben hade det som ”ekonomisk modell”. Det följde han upp med ett uttalande till Fotbollskanalen.

– Ja det är bara ta fram ett par matcher och titta noga. Har man det minsta fotbollskunskap så ser man att det inte ens är nära att vara okej. Skulle jag sälja en match så skulle jag kunna göra det på ett bättre sätt, så mycket kan jag säga. De är som riktigt dåliga skådespelare, sa Brännström .

Det uttalandet reagerade Syrianska på genom att anmäla Brännström. En anmälan till polisen och en till Svenska Fotbollförbundet.

”Omfattas av yttrandefrihetsgrundlagen”

Nu väljer dock förbundet att fria Brännström.

– Vi lämnar anmälan utan bifall därför att Brännström uttalade sig till Fotbollskanalen och eftersom det är ett medieföretag omfattas de av yttrandefrihetsgrundlagen och sådana uttalanden är undantagna bestraffning inom idrotten, säger nämndens ordförande, Kerstin Elserth, till Fotbollskanalen.

När det kommer till polisanmälan utreds den för närvarande av justitiekanslern.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Nykomlingar i Allsvenskan på 2010-talet – så gick det 00:32
ARTIKELN HANDLAR OM