Åtalsbeslut dröjer i Kindbergärendet: ”Inte klara”

avErik Karlsson

Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Kindberg.

Utredningen mot ÖFK-ordförande Daniel Kindberg och de två män ytterligare som misstänkta för grovt bokföringsbrott drar ut på tiden.

Nu meddelar åklagare Niklas Jepsson på Ekobrottsmyndigheten att han kommer att begära en förlängning av utredningstiden.

– Vi jobbar så fort vi kan, säger han till ÖP.

På onsdag går tiden ut för Ekobrottsmyndighetens åklagare Niklas Jeppsson att väcka åtal mot Daniel Kindberg och de två andra män som misstänks för grovt bokföringsbrott.

Men utredningen är inte klar.

– Jag kommer begära förlängning. Vi är inte klara med utredningen än, säger Niklas Jeppsson till Östersundsposten och fortsätter:

– Jag kommer begära en månad till nu i alla fall, så får vi se hur vi ligger till då. Vi jobbar så fort vi kan med utredningen.

Kan återkomma som ordförande under utredning

Misstankarna kvarstår mot alla tre männen, enligt åklagaren. I övrigt har inte utredningen växt.

Daniel Kindberg har för närvarande en timeout från sitt uppdrag som styrelseordförande i Östersunds FK men arbetar vidare med spelarförsäljningar som vanligt. Han har också i en intervju med Sportbladet öppnat för att återgå till sitt jobb som ordförande trots pågående utredning.

– Ja, det är klart att det går, men sen om jag vill det vet jag inte. Formellt sett går det, alla är oskyldiga till dess att någon dömts, sa han.

ARTIKELN HANDLAR OM