Piteå serieledare igen efter fjärde raka segern

avErik Wallskog

Piteå fortsätter ösa på i damallsvenskan och är återigen serieledare.

På söndagen tog norrbottningarna sin fjärde raka seger när man besegrade Växjö på bortaplan med 1–0.

– Vi gjorde en bra match. Efter en jämn första halvlek kontrollerar vi ledningen i den andra och lyckades hålla ifrån, säger matchvinnaren Nina Jakobsson.

Nykomlingen Växjö har inlett damallsvenskan på ett imponerande sätt och besegrat både Djurgården och Hammarby. Men när Piteå gästade Myresjöhus Arena kammade smålänningarna noll. Gästerna gjorde matchens enda mål och vann med 1–0.

– Vi följde matchplanen och gjorde det vi bestämt inför. Vi la ner ett hårt jobb hela matchen och gjorde det som krävdes för tre poäng, säger Nina Jakobsson.

”Fått ihop det bra”

Just Nina Jakobsson var den som stod för 1–0-målet precis innan halvtid. Ronja Aronsson kom loss på kanten och via en misslyckad rensning hamnade bollen mitt framför fötterna på Jakobsson som enkelt satte det matchvinnande målet. I och med segern är Piteå serieledare igen med tolv poäng efter fyra matcher.

– Det är alltid svårt inför en säsong att säga hur det kommer gå, men vi går in med inställningen att vinna varje match och så måste det vara. Damallsvenskan är tuff och du kan aldrig räkna hem poäng, så det gäller att man gör jobbet, säger Jakobsson.

Hur länge kan ni fortsätta så här?

– Vi har fått ihop det bra och det stämmer för oss när vi är noggranna i allt vi gör. Förra årets tabell var jämn och gör vi jobbet så kommer det räcka långt. Vi tänker fortsätta göra som vi gjort.

Foto: Bildbyrån
ARTIKELN HANDLAR OM