Sverige sticker ut i VM – då kuppade Janne

Uppdaterad 2018-06-15 | Publicerad 2018-06-12

GELENDZJIK. Sverige är en av två trupper i VM som saknar spelare från den inhemska ligan.

På första presskonferensen i Ryssland kuppade Janne Andersson in ett svar på frågan som ingen ställde.

– Och så glömde vi att säga att vi har en allsvensk spelare så då kan vi stryka den från listan, sa förbundskaptenen. 

Många trodde på Ken Sema och det snackades om Jiloan Hamad. Men när Janne Andersson presenterade VM-truppen var det ett landslag utan allsvenska spelare. Sverige, som nu har landat i Ryssland, är därmed den enda trupp i VM tillsammans med Senegal som inte har en enda spelare från den inhemska ligan. 

– Något land ska vara först och det är Sverige, tyvärr är det så. Jag kan inte göra så mycket åt det. Jag har gjort allt det kan, säger Ken Sema och fortsätter: 

– Jag vet inte om man ska tänka att allsvenskan är dålig. Jag tycker ändå att vi har visat i Europa League att vi kan hålla en hög nivå och det finns spelare i allsvenskan som är intressanta för spel utomlands.

Jimmy Durmaz är inne på samma spår.

– Allsvenskan är fin, jag kollar många matcher i allsvenskan så jag tror inte att det är felet. Vi är många bra spelare utomlands helt enkelt, säger Jimmy Durmaz.

Jannes kupp

På den första presskonferensen i Ryssland valde förbundskapten Janne Andersson att lyfta frågan. Presskonferensen var egentligen slut när Andersson tog till orda och sa: 

– Och så glömde vi att säga att vi har en allsvensk spelare i truppen så då kan vi stryka den från listan. 

Förbundskaptenen syftar så klart på Sebastian Larsson som i går blev klar för AIK. Men Larssons kontrakt med klubben börjar inte gälla förrän den 15 juli vilket, om man ska vara formell, betyder att Sverige inte har en allsvenska spelare i truppen förrän i en eventuell VM-final. 


LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller