Serie A

Zlatan jagar skytteligatiteln

Av: 

Daniel Sjöberg

FOTBOLL

Sänkte Lecce

Målskytt, varnad och utbytt. Zlatan är i händelsernas centrum.

Målskytt, varnad och utbytt. Zlatan är i händelsernas centrum.

Foto: AFP

Zlatan Ibrahimovic är i fortsatt storform.

När Inter besegrade Lecce borta med 3–0 slog han till efter bara 11 minuter.

Det var svenskens 14 fullträff för säsongen.

– Vi behövde de här poängen, säger Zlatan till Inters hemsida.

Sverige får klara sig utan Zlatan Ibrahimovic i den svåra matchen borta mot Portugal i VM-kvalet den 28 mars. Den där avstängningen svider mer och mer för varje omgång av Serie A. Zlatan Ibrahimovic fortsätter nämligen bara att leverera i match efter match. Målet borta mot Lecce bar dessutom en målskytts signum. Zlatan undvek skickligt hemmalagets offside-fälla och vände upp utanför straffområdet. Med en revolvermans reaktioner drog han sedan till nästan stillastående och Lecces målvakt Francesco Benussi hann aldrig röra sig. Målet var fullträff nummer 14 för Zlatan den här säsongen och han är därmed uppe på andra plats i skytteligan, ett mål bakom Bolognas Marco Di Vaio.

– Fysiskt så känner jag mig mycket bra. Det går bra på planen. Jag förbättrar mig och jag vill fortsätta förbättra mig, säger Zlatan till Inters hemsida.

Varnad för filmning

Zlatan var sedan mycket inblandad i spelet, men nästa gång han uppmärksammades i protokollet var det mindre smickrande. Svensken fick nämligen en varning för filmning sedan han gått omkull i straffområdet. Det var knappast någon straff, men Lecce-backen Fabiano gick in stenhårt i duellen och Ibrahimovic tycktes mest vara rädd om sina fötter när han hoppande gick omkull. Zlatan blev för ovanlighetens skull utbytt i den 85:e matchminuten, men då var tillställningen redan avgjord.

– Det gick bra idag. Vi vann med 3–0 och det var ett viktigt resultat inför derbyt (Milan 15/2, reds. anm.) Vi behövde de här tre pängen. Nu har vi en vecka på oss att vila och koncentrer oss på derbyt, säger Zlatan.

Stankovic jubilerade

Inter kontrollerade matchen och uppträdde stabilt. Ändå dröjde det definitiva avgörandet till den 71 minuten när 36-årige Luis Figo nickade in 18-årige Davide Santons perfekta inlägg. I sin 200:e match för Inter fick sedan den jubilerande Dejan Stankovic jubla när han fastställde slutresultatet elva minuter senare, också det målet kom på nick, den här gången efter frispark.

– Jag känner stor glädje, säger Stankovic till Inter.it.

Segern innebär att Inter behåller sitt försprång i ligatoppen oavsett vad Milan och Juventus hittar på i sina matcher i den här omgången.

– För att bli bättre behöver vi bara fortsätta det vi har gjort den senaste tiden. Ja, vi spelade oavgjort mot Torino, men sådant händer. Vi måste hålla fokus, tro på oss själva och inte tänka på de andra lagens resultat, säger Zlatan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Serie A