Här bryter han ihop

FOTBOLL

Armas i tårar efter Bajens ras: ”Mitt livs värsta förlust”

Foto: Tony Gustavsson (till vänster) leder, tillsammans med en annan ledare i Hammarby, ut den otröstlige Igor Armas av planen.Bild: PPV

GÖTEBORG. Krisen i Hammarby blir allt värre.

Efter förlusten mot Häcken bröt Igor Armas ihop fullständigt och låg skakande av gråt kvar på gräsmattan.

– Det här var mitt livs värsta förlust. Vi dominerade i 90 minuter men förlorar på övertid, säger han.

Foto: Knäckt av FÖRLUSTEN Matchen är slut och kvar på Nya Ullevis gräsmatta ligger en storgråtande Igor Armas.

Pressen på Hammarby ökar allt mer. Visserligen seger senast hemma mot Trelleborg, men blytunga 0–2 (båda målen på övertid) mot Häcken i går gör att Bajen återigen är nere i skiten.

För Igor Armas, 22, blev det för mycket. Direkt efter Häckens 2–0-mål föll han ihop fullständigt och skakade av gråt.

”Otrolig vinnarskalle”

När domaren Håkan Jonasson blåste till spel igen torkade han tårarna och gjorde en snabb rusch, men bara sekunder senare blåste Jonasson av för gott. Armas föll då återigen gråtande ner på gräsmattan och hela överkroppen skakade i hulkningar.

Efter några minuter fick han ledas av planen av Tony Gustavsson in i omklädningsrummet.

– Han är en sån otrolig vinnarskalle, så när vi förlorar så tar han det så oerhört hårt. Han kände sig skyldig till Häckens första mål, det var någon händelse i boxen där han tyckte att han varit delaktig, säger Gustavsson.

Också när moldaviern kom ut ur omklädningsrummet såg han skärrad ut.

– Vi dominerar i 90 minuter men förlorar ändå. Det var en så viktig match, och så blir det mitt livs värsta förlust. Vi skapade massor av chanser, men gjorde inte mål.

Kände skuld

Han ville inte kommentera 1–0-målet, eller om det var anledningen till hans bryt.

– Jag minns inte.

Tony Gustavsson:

– Han är fortfarande ung, han måste ju lära sig att hantera sina känslor. Han tar på sig för mycket skuld, och det sa jag till honom. Vi vinner och vi förlorar som ett lag.

Kris i Hammarby?

– Just nu är det extremt surt. Men målsättningen är fortfarande att rädda kontraktet och det kommer att bli en lång höst.

– Efter vår seger mot Trelleborg kom alla och sa att nu kommer Hammarby börja klättra i tabellen, men jag och spelarna vet att vi kommer att få kriga hela hösten, säger Tony Gustavsson som närmast har ett dubbelmöte mot Örgryte att se framemot.

ARTIKELN HANDLAR OM