Maradona: Pelé är homosexuell

Ett sexbråk rasar mellan världens två bäste spelare genom tiderna

Rivalerna har bråkat med varandra sedan tio år tillbaka. Nu har konflikten tagit ytterligare en vändning:

– Pelé miste sin oskuld med en man, säger Maradona på en presskonferens i Buenos Aires.

Sexbråket inleddes med att Pelé beskyllde Maradona för att vara en dålig förebild för unga människor.

Ex-stjärnorna, som båda asiprerar på titeln "världens bäste spelare genom tiderna", har utdelat verbala attacker mot varandra under lång tid. Men nu drar sig inte duon för någonting längre.

– Pelé miste sin oskuld med en man, säger Agentinas förbundskapten Maradona på en presskonferens i Buenos Aires med anledning av en text som publicerades i den spanska tidningen Marca.

De argentinska journalisterna jublade

Anledningen till uttalandet, som väckte stort jubel hos de närvarande argentinska journalisterna, är att Pelé nyligen uttalat sig kritiskt om Maradona i den spanska tidningen Marca. Den legendariske brasilianaren menar att Maradonas tidigare kokainmissbruk har gjort honom till en dålig förebild för unga människor.

Tjafset började för tio år sedan

Maradona misstänkt för att ha startat homorykten kring Pelé redan för tio år sedan. Ryktena går ut på att Pelé som 14-åring hade sex med en tränare i sin barndomsklubb Santos i Sao Paulo. Diskussionen växte sig så stark att Pelé kände sig tvungen att kommentera dem i en självbiografi som utkom 2000.

Pelé trodde inte på Maradona som förbundskapten

Argentinaren och brasilianren har tidigare bråkat om andra saker. Så här sade Pelé när det blev klart att Maradona tar över som förbundskapten i Argentina:

– Det är ofta så att en stor spelare inte blir en stor tränare...

"Pelé talar om mig på ett ovärdigt sätt"

Även Maradona har kommenterat Pelé på sistone:

– Jag har lovat mina döttrar att inte prata om Pelé, men jag kan inte låta bli. Det är klart att jag hade varit en bättre fotbollsspelare om jag inte hade missbrukat kokain, sade Maradona på en presskonferens i franska Cannes.

– Pelé talar ofta om mig på ett ovärdigt sätt. Han borde titta på sitt eget liv för han har också många mörka sidor, jag känner till många historier.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.