”Kaos, galet, hysteriskt”

FOTBOLL

Zlatan-feber även i Sverige – alla vill resa till Barcelona

Det är inte bara i Spanien som Zlatanfebern sprider sig. De svenska biljettarrangörerna berättar om ett intresse som saknar motstycke.

– Det är kaos, fullständigt kaos. Folk är hysteriska, säger Stefan Nimbert på reseföretaget Here We Go.

Foto: AP
Zlatan hyllades när han häromdagen skrev på för Barcelona. Nu är det upp till bevis. Snart börjar ligan.

Klockan två på tisdagseftermiddagen släppte Nickes Fotbollsresor sina första biljetter till säsongens första El Clásico, stormötet mellan Barcelona och Real Madrid den 29 november. Tre timmar senare fick de stoppa bokningarna.

”Tvungna lägga ner”

– Förfrågningarna fullständigt flödade in. Vi var tvungna att lägga ner det tillfälligt, säger Johan Dahlstrand, säljare på Nickes Fotbollsresor.

–?Det har aldrig hänt innan. Men vår partner i Spanien sa att vi måste lugna ner oss.

Huvudanledningen till det massiva intresset är förstås Zlatan Ibrahimovics övergång till Barcelona. Men i fallet med El Clásico-matchen spelar även Reals stjärnvärvningar in.

– Folk får möjligheten att se Zlatan, Messi, Kaka, Cristiano Ronaldo och alla de andra stjärnorna på en gång, säger Stefan Nimbert, biljettansvarig på Here We Go Sport in Sweden.

Dyrt att se El Clásico

Men att se El Clásico är inte billigt.

– Priserna var mycket bättre när han var i Italien. Då kunde vi erbjuda en bra plats på Milanoderbyt till under 2?000 kronor. Nu kommer det bli betydligt dyrare, säger Stefan Nimbert.

Johan Dahlstrand berättar att det inte bara är just El Clásico som är hett.

– Det är alltid tryck på alla Barcelonamatcher. Men nu är det galet, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga