Galna ryktet i England: Blackburn vill ha Diego

FOTBOLL

LONDON. Uppgifter i natt: Blackburn vill ha Maradona som ny manager.

Klubbens indiska ägare tänker försöka övertyga den argentinska fotbollshjälten att ersätta Sam Allardyce.

Blackburn Rovers ägare planerar att övertyga Diego Maradona att avbryta pensioneringen och återvända som manager, skriver Daily Mirror.

Som förbundskapten ledde Maradona det argentinska landslaget till VM-slutspel, trots varierande resultat i kvalet och argentinaren har inte gjort någon hemlighet av att han gärna blir manager igen.

Vill ha ett toppnamn

Premier League-laget jagar ett stort namn för att ersätta Sam Allardyce, som inte har ansetts tillräckligt het för lagets indiska ägare. I stället vill man ha ett toppnamn som på köpet ska fungera som marknadsförare för ägarbolaget VH Group.

– Maradona ses som rätt profil för VH Group. Han kan erbjudas manager-jobbet eller till och med sportchefs-jobbet, säger en källa till tidningen.

På besök i England

Källan betonar att Diego Maradona skulle behöva engelsk personal i övrigt kring sig, men säger också att Blackburns ägare, bröderna Raos, skulle vara nöjda bara de lyckades länka den argentinska fotbollshjälten till klubben på något sätt.

Maradona var nyligen i England och Daily Mirror antyder att han kan ha varit i samtal med Blackburn Rovers ägare vid tillfället.

ARTIKELN HANDLAR OM