Fotbolls-EM

Folket gillar petningen – spelarna försvarar de Jong

Av: 

Kristoffer Bergström

FOTBOLL

"Stabiliserar vår trupp"

De holländska spelarna försvarar sin värsting.

Men det holländska folket är ursinnigt på Nigel de Jong, vilket enligt en av landets största fotbollsexperter närmast tvingade fram en petning.

Nigel de Jong splittrar Holland.

Å ena sidan säger deras kapten Mark van Bommel att han förstår sin förbundskapten, å andra sidan hyllar han skandalspelaren.

”Synd att han inte spelar”

– Tack vare hans kvaliteter nådde vi VM-final. Han stabiliserar vår trupp. Alla lag behöver en spelare som Nigel de Jong, så det är synd att han inte spelar mot Moldavien och Sverige. Han är i bra form och har spelat bra den här säsongen, sa han efter gårdagens träning.

Den holländske kaptenen åsikter är knappast spridda i landet.

90 procent: Ta bort honom

När den största tidningen frågade om avstängningen var korrekt svarade 60 000 personer. 90 procent ville ha bort Nigel de Jong.

– Det går inte att misstolka vad folket tycker. Det här har spridit sig på youtube och folk har sett det och upprörts. Om du frågar mig är det en anledning till att Bart van Marwijk (förbundskapten) petade honom, säger De Telegraafs fotbollskrönikör Valentijn Driessen.

Och van Marwijks uttrycker att en sorts maktlöshet låg bakom beslutet.

– Det fanns ingen annan möjlighet än att peta honom från truppen. I den närmaste framtiden ska vi diskutera saken med Nigel, men just nu måste vi fokusera på de kommande två matcherna, sa han efter träningen.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotbolls-EM