Elva Zlatan inget för Bosnien

FOTBOLL

”Jag skulle läcka där bak”

Enligt Zlatan Ibrahimovic skulle det svenska landslaget var bättre med elva Zlatan.

Hur bra skulle Bosnien-Hercegovina vara med lika många?

– Inte bra. Jag skulle läcka där bak, säger Zlatan Muslimovic med ett stort flin.

Foto: Zlatan Muslimovic.

Svenskbosniern finns med i truppen till landskampen mot Sverige på lördagen, och det blir ett kärt besök på svensk mark efter flytten från IFK Göteborg till italienska Udinese 1999.

– Det är en häftig känsla att vara här, och det är massor av känslor för mig att få spela på Råsunda. Jag har läst om landslaget och vet att de har börjat om och ska bygga något nytt. Synd bara att inte Zlatan är med, jag har känt honom sedan länge och det är en otroligt bra spelare. Och en skön karaktär, säger Muslimovic.

Men det där med elva Zlatans är inget att rekommendera.

I vart fall inte elva Muslimovics.

– Nej, jag tror inte att det är en bra idé. I defensiven skulle jag kanske vara bra i luften, men jag skulle läcka ändå. Jag tror att Zlatan och jag ska spela på de positioner vi har, och jag tror nog att Zlatan tycker det också. Han tycker bara om att skoja lite.

TT: Kommer du ha några gamla kompisar på läktaren?

– Jag har en egen buss med 50 kompisar och släkt som kommer från Göteborg, och sammanlagt tror jag det är 16–20 bussar som kommer hit. Det blir en stor fest. Vi kommer ge Sverige ett grymt motstånd på planen.

Och en dag kanske den nu elva år långa sejouren i utlandet – nu gör han succé för grekiska ligatvåan Paok – slutar med en flytt hem till Sverige igen.

– Då ska jag spela för "Blåvitt", inget annat lag.