AIK Fotboll

Dulee utkastad från landslaget

FOTBOLL

Liberianska fotbollslandslaget skakas av en fylleskandal.

I huvudrollerna: AIK-stjärnan Dulee Johnson och förre Häckenanfallaren Dioh Williams.

Tidningen Frontpage Africa skriver också att duon ska ha förolämpat en fotograf och förstört hans kamera.

Foto: magnus sandberg

Även en tredje spelare, Francis Grandpa Doe, som till vardags representerar egyptiska Al Ahly, uppges ha varit inblandad i bråken.

Enligt tidningen Frontpage Africa blev trion i går hemskickad från landslagssamlingen inför matchen mot Zimbabwe av förbundskaptenen Bertalan Bicskei. Anledningen är att de ska ha varit ute och festat och därmed inte respekterat reglerna.

”Vill inte att jag ska spela”

Enligt tidningen ska de tre spelarna ha druckit drinkar på hotellet Krystal Ocean View och ”misslyckats med att ta sig tillbaka lägret”. Andra rapporter gör gällande att Francis Grandpa Doe ska ha dykt upp på spelarhotellet, men i berusat tillstånd. Han är den ende som ställt upp på en intervju efter incidenten.

– Det är beklagligt att jag kommit till Liberia för att spela fotboll, men att jag nu inte får vara med på grund av några av mina vänner (andra spelare som har skvallrat om trions festnatt). De vill inte att jag ska spela. Min mamma har åkt hit från USA för att se mig spela. Vad ska jag nu säga till henne? säger Doe till BBC.

Utesluten från spel

Enligt tidningen ska de också ha attackerat en fotograf. Dulee Johnson och Dioh Williams, som är utlånad från danska Århus till ryska Alania Vladikavkaz, ska ha tagit hans kamera och förolämpat honom. Fotografen uppges nu ha lämnat in en polisanmälan.

Musa Bility, liberianska fotbollsförbundets president, säger:

– Vi vill informera Liberias folk om att Dulee Johnson, Dioh Williams och Francis Grandpa Doe har blivit uteslutna från spel i landslaget. Förbundskaptenen har klartgjort att så länge som han är förbundskapten så kommer han inte att ta ut de spelarna igen. De kommer att lämna laget omedelbart.

Tidningen Frontpage Africa skriver att Dulee Johnson åker till Sverige och AIK under fredagen. Men klubben själv har inte haft någon kontakt med honom sedan händelsen.

– Nej, vi väntar på att få det bekräftat. Mig veterligen har ingen från AIK talat med Dulee än, säger sportchefen Jens Andersson.

Dulee Johnson har genom åren varit inblandad i en rad skandaler och haft stora disciplinära problem.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd 20-pack i hög kvalitet - klicka hem dina här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

AIK Fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll