Barças mardröm – ett möte med Zlatan

FOTBOLL

”Skulle bli en personlig duell”

Europas 16 bästa lag är vidare till Champions Leagues åttondelsfinal.

Nu fruktar spanska Sport en återkomst för Zlatan Ibrahimovic till Nou Camp i åttondelsfinalen.

”Det skulle bli en personlig duell med hans förra coach, som skulle komma ihåg varenda uttalande som kommit från Italien”, skriver Sport.

Den 17 december lottas Champions Leagues åttondelsfinaler i Nyon och efter kvällens matcher är redan nu vissa förutsättningar klara. Gruppvinnarna lottas mot tvåorna men kan inte möta laget från sin egen grupp eller en klubb från samma nation.

Infekterad relation

Det innebär att Barcelona har 50 procents chans att lottas mot en italiensk nation med Milan, Inter och Roma bland grupptvåorna. Något som fått spanska Sport att fasa.

I två av de tre lagen finns spelare med en infekterar relation till Barcelonas tränare Pep Guardiola. Samuel Eto'o, som mot sin vilja såldes 2009, och Zlatan Ibrahimovic som lämnade för Milan under sommaren efter ett infekterat bråk med Guardiola. Den senare beskrivs av Sport som en mardrömsmotståndare.

”Skulle omges av oro”

”Svenskens återkomst till Camp Nou skulle omges av oro. Anfallaren skulle återvända till klubben som sparkade honom förra sommaren och, med hans ego, är det inget tvivel om att han skulle komma med viljan att bevisa för Guardiola att hans beslut var ett misstag”, skriver tidningen.

Ibrahimovic har efter övergången till Milan upprepade gånger kritiserat och närmast hånat ”filosofen”, som Zlatan kallar Guardiola. Fotbollseuropa både drömmer och fasar nu för en återkomst för svensken till gamla hemmaarenan.

”Det skulle bli en personlig duell med hans förra coach, som skulle komma ihåg varenda uttalande som kommit från Italien”, skriver Sport.

Spelarna själva verkar ta situationen med ett större lugn.

– Jag bryr mig inte om vilket lag vi får. Lagen som är kvar är alla av högsta klass. Vilka vi än får blir det svårt, säger målvakten Jose Manuel Pinto till klubbens hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM