”Är väldigt stort för mig”

FOTBOLL

AIK:s anfallare uttagen till VM

För en månad sedan satt Miran Burgic fast på AIK:s bänk och såg VM-drömmen sakta dö ut.

Men efter klubbens krisinledning fick 25-åringen chansen och i dag blev anfallaren uttagen i Sloveniens VM-trupp.

– Med tanke på hur det såg ut för bara en månad sedan så är det här väldigt stort för mig, säger Burgic till Sportbladet.

Miran Burgic fick förra säsongen förstörd av skador. När årets allsvenska inleddes hoppades anfallare på revansch med det stora målet att knipa en plats till VM.

Petades av junioren

Men Mikael Stahre placerade Burgic långt in i frysboxen och föredrog junioren Pontus Engblom framför 25-åringen. Men med krisöppningen kom Burgic chans och i dag fick han glädjebeskedet att han finns med i Sloveniens första VM-trupp.

– Det är visserligen bara den första truppen och sju ska bort men med tanke på hur det såg ut för bara en månad sedan så är det här väldigt stort för mig, säger Burgic.

AIK-spelaren slåss nu med fem andra utlandsproffs om anfallsplatserna till sommarens turnering.

”Är krislagseffekten”

– Jag hoppas på det bästa men de andra anfallarna i truppen har spelat hela kvalet och har dessutom bra säsonger i sina klubblag bakom sig. Jag vet inte hur stora mina chanser är men jag hoppas på det bästa. Jag ska göra allt jag kan för att övertyga coachen.

Uttagningen innebär att krislaget AIK kan få två spelare med i VM. Mittfältaren Sebastian Eguren är aktuell för Uruguays VM-lag.

– Det är krislagseffekten. Det är kul att vi kan bidra med någonting, säger tränaren Björn Wesström.

ARTIKELN HANDLAR OM