Näste stjärna på väg bort från AIK

FOTBOLL

Mästarklubbens spelarflykt fortsätter – Ortiz vill hem till Argentina

Argentinska Arsenal de Sarandi signade nyligen Iván Óbolo från AIK. Nu vill de även köpa Jorge Ortiz.

Förhandlingar pågår.

– Jorges fru är sjuk och han vill flytta hem till henne i Argentina, säger agenten Pedro Vilarino.

Ortiz.

AIK har redan tappat fyra ordinarie spelare från laget som vann SM- guld i höstas. Snart kan den femte förlusten vara ett faktum.

Arsenal de Sarandi, som nyligen gjorde klart med Iván Obolo, har drabbats av ett benbrott på centrala mittfältet. Enligt agenten Pedro Vilarino, som representerar Ortiz, innebär skadan att de fått dispens från argentinska förbundet att värva trots att transferfönstret är stängt. Siktet sägs vara inställt på den 25-årige AIK-mittfältaren.

– Jag vet att Arsenal de Sarandi vill köpa mig och jag måste prata med Björn (Wesström) och Mikael (Stahre). Min fru hemma i Argentina har blivit sjuk, hon mår inte bra, säger Jorge Ortiz.

”AIK har lovat”

Då argentinarens svenska är lite knackig har Sportbladet även varit i kontakt med hans agent Pedro Vilarino.

– Jorges fru har problem med luftrören och han vill flytta hem till henne i Argentina. Han har ett år kvar på kontraktet men AIK har lovat att han ska få lämna klubben, säger Pedro Vilarino till Sportbladet.

Vill ha sex miljoner

Förhandlingarna har precis inletts. Arsenal de Sarandis första bud ska ha legat på 600 000 dollar (cirka fyra miljoner kronor) vilket AIK nobbade.

Enligt uppgift krävde sportchefen Björn Wesström i stället

840 000 dollar (cirka sex miljoner kronor).

Den argentinska toppklubben väntas inom kort komma tillbaka med ett bud på 700 000 dollar (fem miljoner kronor).

Återstår att se om AIK accepterar.

– Eventuella förhandlingar med spelare eller klubbar sköter AIK direkt med berörda parter, hälsar Björn Wesström i en SMS-växling där han antyder att Ortiz trots allt kan bli kvar i klubben.

ARTIKELN HANDLAR OM