Hansson laddar om efter besvikelsen

Från VM-besvikelse till cupmatch mellan Kalmar och Gefle.

Fotbollsdomaren Martin Hansson laddar om.

– Jag är sugen. Det var ett tag sedan jag dömde, säger han.

Foto: FOTO: AP
Martin Hansson.

I fredags kom Martin Hansson hem till Holmsjö fylld av besvikelse. Fyra matcher som fjärdedomare var inte vad han drömde om när han åkte till VM i Sydafrika en månad tidigare.

– Det känns som att man har sprungit ett maraton – och så bryter man benen med 50 meter kvar, säger han.

Förklaringen till petningen gjorde varken Hansson eller de assisterande domarna Henrik Andrén och Stefan Wittberg på bättre humör.

– Det var på grund av handsen vi missade mellan Frankrike och Irland. Efter det var det tydligen kört, det tycker jag att vi kunde ha fått reda på innan vi åkte.

Martin Hansson är osäker på om det blir en satsning mot EM i Polen och Ukraina om två år.

– Målet är att döma i Champions league varje år. Om man får döma i ett mästerskap är det en bonus. Jag har insett att jag har förbrukat en del av mitt förtroendekapital, men jag hoppas kunna bygga upp det igen, säger han.

Hanssons nästa uppdrag blir Svenska cup-mötet mellan Kalmar och Gefle på Fredriksskans på söndag.

Dessförinnan, på torsdag och fredag, träffas Sveriges elitdomare i Linköping för en upptaktsträff inför höstsäsongen. En av frågorna på agendan är bedömningen av hands.

Internationellt är den stora diskussionen om fotbollen bör införa målkameror eller särskilda måldomare efter en rad uppmärksammade situationer under VM.

Martin Hansson vill inte ta ställning.

– Jag ställer mig utanför det än så länge. Det är upp till andra att bestämma, men man ska ha klart för sig att det inte bara är att införa så stora förändringar.

Däremot har han sin åsikt klar kring en av VM:s värsta epidemier.

– Här har vi högavlönade superstjärnor som hädar sin egen sport genom att filma och förstärka. Det ser vi inte mycket av i allsvenskan, där är spelarna rekorderliga.

Petter Nilsson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM