Mjällby ger HIF chansen att rycka

FOTBOLL

Malmö besegrades på Strandvallen

Mjällby skrällde i dag och besegrade Malmö FF med 4–2 på Strandvallen.

Det ger serieledande Helsingborg läge att i morgon rycka åt sig en åttapoängsledning i toppen.

– Första halvlek var en av de sämre halvlekar vi gjort, säger Malmös tränare Roland Nilsson.

Marockanen Mostapha El Kabir värvades från holländska NEC Nijmegen till allsvenska nykomlingen Mjällby inför årets säsong.

Inför dagens match hade han svarat för två mål, men även haft problem med humöret. I mötet med Djurgården den 29 april snackade han till sig ett rött kort från bänken efter att ha blivit utbytt.

Men i dag lossnade det för El Kabir.

Intränat

I den elfte minuten nådde Juan Robledo högst på frisparkslyftningen från Robin Cederberg och nickade ner bollen till Mostapha El Kabir som forcerade in 1–0.

Elva minuter senare small det igen.

Efter en snabb spelvändning smekte Marcus Ekenberg fram bollen till El Kabir som dundrade in 2–0 i nättaket.

– Det var två perfekta saker som vi pratat om i omklädningsrummet. Vi hade snackat om att få in bollen bakom deras backlinje, sa El Kabir till TV4.

Nära upphämtning

Strax innan pausvilan fick Tobias Grahn bollen djupt inne i straffområdet och spelade in till David Löfqvist som satte 3–0 i tomt mål.

I det läget kändes matchen avgjord.

Men Malmö – som i andra halvlek hade vinden i ryggen – blåste liv i spänningen omgående efter paus. Wilton Figueiredo slog en vacker genomskärare till Daniel Larsson som rundade Mattias Asper och la in reduceringen.

Kontrade in 4–2

Och i 56:e minuten nickade Pontus Jansson in ytterligare en reducering.

– Vi ville inte riktigt göra jobbet som krävdes i motvinden. Men vi fick oss en liten tankeställare i paus så att vi vaknade till. Nu gäller det bara att köra på, sa MFF-tränaren Roland Nilsson till TV4 direkt efter 2–3-målet.

Men Malmö kom inte närmare. I stället kunde inhopparen Daniel Nicklasson kontra in 4–2, vilket ger Helsingborg ett jätteläge att rycka i toppen. Vinner Helsingborg mot Kalmar i morgon är laget åtta poäng före MFF.

– Vi var bättre i dag, speciellt i första halvlek då vi körde över dem fullständigt. Man tänder till mot topplagen och Malmö är lite speciellt, säger Mjällbys Tobias Grahn som har ett förflutet i Malmö.

ARTIKELN HANDLAR OM