Zlatan förbannad – på lagkamraten

FOTBOLL

Uppgifter till Sportbladet: Lagkamraterna vänder sig mot mittfältaren – Ibra sparkade till dörr

1 av 3

MILANO. Milan tappade tre poäng.

Zlatan Ibrahimovic tappade humöret, sparkade till en dörr och lämnade San Siro bakvägen efter målmissarna.

– Vi var långsamma och saknade aggressivitet i dag, säger tränaren Massimiliano Allergi efter den tunga förlusten mot Roma.

Milans tränare hade varnat sina spelare innan matchen för att tappa koncentrationen och gå på jullov för tidigt.

Men Zlatan Ibrahimovic såg emellanåt ut att ha gjort just det i går och brände två lägen där hemmapubliken blivit vana vid att se Ibra göra mål.

Efter en dryg halvtimme kom han ensam med Romas målvakt, men fick inte kontroll på bollen.

Med tjugo minuter kvar att spela kom nästa läge, men Zlatan brände igen.

Dessförinnan hade Romas Marco Boriello, utlånad från just Milan, fått en fot på bollen efter en dålig rensning av Milans Ignazio Abate, och slagit in matchens enda mål.

”Var långsamma”

– Det känns trist att förlora på hemmaplan med den typen av mål. Vi var långsamma och saknade aggressivitet, säger Milans tränare Massimiliano Allegri till Sky TV.

Efter matchen lämnade Ibrahimovic San Siro bakvägen, utan att gå igenom den mixade zonen där Milans spelare normalt sett måste passera. Och innan dess hade Ibrahimovic gett utlopp för sin ilska i omklädningsrummet.

Enligt uppgifter till Sportbladet var svensken rejält förbannad när han stormade av planen och sparkade till en dörr på väg till omklädningsrummet i frustration. Ibrahimovics ilska berodde på de egna missarna, men också på lagkamraten Clarence Seedorf som ska ha fått ta emot hårt kritik från flera av lagkamraterna i Milan i går, som tycker att hans passningar kommer för sent och att han inte sliter tillräckligt hårt.

Roma knappar in

Men tre förlorade poäng och bråket i omklädningsrummet var inte Massimiliano Allegris enda huvudvärk i går kväll. Både Andrea Pirlo och Kevin Prince Boateng linkade av planen med skador och i slutminuterna drog Zlatan Ibrahimovic på sig en varning och är nu avstängd i nästa match mot Cagliari den 6 januari.

Romas seger innebär att de har tätkontakt, där trion Juventus, Lazio och Napoli i dag har chans att äta in avståndet till Milan och gå på vintervila med bara tre poäng upp till tabellettan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A