”Zlatan gör att Milan förlorar Thiago Silva”

FOTBOLL

Uppgifter: På väg till Barcelona

Milan kan förlora nyckelspelaren Thiago Silva till Barcelona.

Det skriver spanska AS som hävdar att Milans skuld för Zlatan Ibrahimovic kan bli avgörande i affären.

En skuld på 216 miljoner kronor som fortfarande inte betalats.

AS skriver att Milan, enligt avtalet med Barcelona, redan ska ha betalat av ytterligare motsvarande 216 miljoner kronor som en del av Zlatan Ibrahimovics övergång för ett drygt år sedan. Betalningen ska dock ha dröjt då Milan har ekonomiska bekymmer.

Stora försvarsproblem

Enligt tidningen öppnar detta nu för en annan lösning. Barcelona har stora försvarsproblem där mittbacksgeneralerna Gerard Pique och Carles Puyol varit skadedrabbade. Nu kan Thiago Silva lösa båda klubbarnas problem.

27-åringen har länge jagats av Barcelona och kan nu fungera som betalning för Milans skuld. Enligt AS accepterar Barcelona att få brassen i utbyte mot att skriva av Milans skuld på 216 miljoner kronor för Ibrahimovic.

Utnyttjade klausulen

Ibrahimovic kom till Barcelona 2009 men lämnade redan efter en säsong efter en dispyt med tränaren Pep Guardiola. Milan lånade då svensken första säsongen för att sedan ha rätt att köpa loss honom i somras.

Den klausulen utnyttjade Milan men enligt AS har pengarna alltså inte betalats. Milans videpresident Adriano Galliani utesluter dock en affär redan i vinter.

– Jag tror inte att vi kommer att göra några affärer i januari. Varken köpa eller sälja, säger Adriano Galliani enligt Football Italia.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A