”Svennis” svindlad – på över 100 miljoner

FOTBOLL

Svensken stämmer sin rådgivare Samir Kahn

LONDON. ”Svennis” rådgivare brände 106 miljoner på dåliga affärer. Samtidigt skaffade han två nya kontor och en ny firmabil.

Nu kräver den svenska managern sina pengar tillbaka.

Foto: Sven-Göran Eriksson.

En stämning har lämnats in till rätten i Storbritannien och News of the world har tagit del av domstolsdokumenten. Där påstås att Sven Göran Eriksson gett Samir Khan fria händer att investera svenskens förmögenhet.

Nu är 106 miljoner kronor borta, främst förlorade på dåliga fastighetsaffärer. Samtidigt har Khan skaffat två nya kontor, en Land Rover, konstverk och skulpturer.

I domstolshandlingarna beskriver sig ”Svennis” som ”inte särskilt intresserad av finanserna” och det påstås att han kämpar med att förstå engelska affärsdokument.

Rådgivaren slår tillbaka

Men Khan slår tillbaka och hävdar att svensken är ”en skarpsinnig och världsvan affärsman” som är ”mycket tydligt motiverad av tanken på att tjäna pengar”.

Som exempel ger Khan en lägenhetsaffär där Eriksson ska ha investerat i en ny bostad via en stiftelse för att dölja köpet från sin dåvarande partner Nancy Dell’Ollio. Bostaden köptes enligt Khan ”som en plats där Eriksson kunde umgås med alla sina olika flickvänner”.

ARTIKELN HANDLAR OM