”Ingen i AIK hotar mig”

FOTBOLL

Novakovic: Är fortfarande lika bra med fötterna

Foto: Bäst i AIK Under sin tid som spelare var en fantastisk teknik Nebojsa Novakovics stora kännetecken. Och enligt honom själv sitter de gamla takterna i än.

AIK:s tränare har upptäckt att samma person i laget är giftigast på frisparkar, slår säkrast straffar och har bäst precision.

Tyvärr är han en av tränarna.

– Stillastående ser jag ingen som hotar mig i AIK, säger Nebojsa Novakovic.

Mohamed Banguras knä gör inte ont längre, vilket gör att AIK i morgon kan välja mellan tre anfallare med bevisat bra tillslag.

Assisterande tränaren Nebojsa Novakovic njuter av den lyxen, men säger att han inte kan sätta in truppens känsligaste fot.

För den sitter på honom själv.

”Tror han är bättre”

– Jag kan tävla mot vem som helst. Martin Mutumba tror att han är bättre än jag på att träffa ribban och krysset, eller att skruva in den om man står bakom mål, men jag kan alltid slå honom, säger Novakovic.

Efter AIK-träningarna stannar ofta någon spelare kvar för att nöta detaljer. Nebojsa Novakovic utmanar dem ständigt, och säger sig vara bäst oavsett utmaning. När Sportbladet sätter ihop en tänkt femkamp ser sig 47-åringen som favorit i fyra grenar och dark horse i den sista.

”Jag vinner”

– Om vi tar att pricka ribban en gång kan vem som helst vinna. Du kan få in ditt livs skott. Men med två bollar blir jag favorit. Med tre bollar vinner jag, för då sätter jag garanterat en, säger han.

Är det här ärligt?

– Ja.

Är inte det märkligt

i en storklubb?

– Nej, så är det. Jag blir 47 år, så jag är inte lika snabb längre. Jag kan inte springa som de andra i laget, men jag är fortfarande lika bra med fötterna. Stillastående ser jag ingen som hotar mig i AIK. Så är det.

ARTIKELN HANDLAR OM