Hammarbys nya bakslag

FOTBOLL

Skada stoppar Ayranci i hemmapremiären

Foto: Hammarby har fått en tung start på säsongen och förlorade bland annat premiären mot Assyriska med 0–1.

Förlust i cupen mot ett division 2-lag, i premiären mot Assyriska och i en träningsmatch mot Karlberg från division 3.

Här är nästa tunga besked för Hammarby.

– Jag har fått ett bakslag och missar hemmapremiären, säger nyförvärvet Sinan Ayranci.

Hammarby har en mardrömsvecka bakom sig när hemmapremiären mot Landskrona på måndag kommer allt närmare. Efter förlusten i Svenska cupen mot division 2-laget Norrtälje föll Hammarby även i superettans premiär mot Assyriska med 0–1 och i träningsmatchen mot Karlberg från division 3 dagen efter.

Nyförvärvet Sinan Ayranci spelade hela matchen mot Karlberg och hoppades kunna vara tillbaka i fullt slag efter sina ljumskproblem i hemmapremiären. Men på fredagens träning fick 20-åringen ett bakslag.

”Fått inflammation”

– Jag har fått en inflammation i ljumsken och missar hemmapremiären också. Det känns fruktansvärt. Jag såg fram emot det som fan och körde för fullt igen för bara några dagar sedan, säger Ayranci.

Anfallaren, som bröt kontraktet med Gençlerbirligi SK inför säsongen och valde Hammarby, missade matchen mot Assyriska på grund av sin ljumskskada. Nu kan 20-åringen tvingas vila upp till två veckor till.

– Läkaren ska titta på det igen i veckan. Men det som känns surt är att jag missar hemmapremiären förstås. Jag spelade hela träningsmatchen mot Karlberg och det kändes bra. Sedan drog det bara till i en skottsituation på träningen. Jag är otursförföljd eller något. Jag har aldrig haft sådana här problem förut.

Paulinho osäker

Anfallskollegan Paulinho, som fick bryta matchen mot Karlberg efter att ha skallat ihop med en motståndare, tränade bara lätt på fredagen.

– Han fick en smäll mot huvudet men även mot låret i träningsmatchen. Det är låret som är problemet nu och vi ska ta ett beslut på söndag. Kan han träna för fullt då är han med,

säger tränaren Roger Franzén.

ARTIKELN HANDLAR OM