”Zlatan och Messi är helt outstanding”

FOTBOLL

Lagerbäck: Bättre än Ronaldo

Foto: Messi och Zlatan - Lagerbäcks favoriter.

Lars Lagerbäck har lämnat det svenska landslaget men fortsätter att hylla sina gamla spelare.

Den förre förbundskaptenen säger nu att han håller Zlatan Ibrahimovic som en bättre spelare än Real Madrids Cristiano Ronaldo.

– Om du tittar offensivt är (Leo) Messi och Zlatan helt outstanding, säger Lagerbäck i Svenska Fans Euro Talk.

Lars Lagerbäck coachade under sommaren Nigeria i VM. Då stötte 62-åringen bland annat på Argentina och en viss Leo Messi. Superstjärnan fick kritik för sin insats i VM men försvaras av Lagerbäck.

– Han fick dålig kritik för sitt VM men mot oss är han extremt bra. De fyra första avsluten skapar han delvis på bara individuell skicklighet, säger Lagerbäck till Svenska Fans Euro Talk.

”Inte samma jämna nivå”

Erik Hamréns företrädare på den svenska landslagsbänken hyllar Messi som en av världens två bästa anfallare – tillsammans med Zlatan Ibrahimovic.

– Om man tittar offensivt är han och Zlatan, som är helt olika som forwardstyper, helt outstanding. (Cristiano) Ronaldo är också bra men jag tycker inte att han håller samma jämna nivå.

Zlatan är bättre än Ronaldo.

– Ja, det tycker jag. De är olika spelare men Zlatan håller en hög nivå hela tiden. Han har fått kritik för sina insatser i landslaget men jag förstår det inte. Man måste titta på förutsättningarna för laget. Folk förväntar sig Ungern-mål i varje landskamp men det klarar ingen som inte spelar i ett extremt topplag och får många chanser.

ARTIKELN HANDLAR OM