Premier League

Här frälser han Manchester United

Av: 

Daniel Grefve

FOTBOLL

Efter att ha räddat Nanis skott

Först räddade han Nanis skott – och såg ut att göra Premier League-upplösningen till en superrysare.

Men till slut tog Javier "Chicharito" Hernandez revansch.

Efter 83 minuter nickade han in 1–0 – och Manchester United tog ett stort steg närmare ligatiteln.

– Jag är väldigt lycklig, säger Hernandez, som avgjorde från misstänkt offsideposition.

Javier Hernandez, 22, har visat sig vara en lyckad värvning av Manchester United och hade redan innan dagens match gjort elva Premier League-mål under sin första säsong i Manchester United. Bland annat gjorde han det ena målet när laget mötte Chelsea i Champions League nyligen.

– Det är en dröm som har blivit sann, säger han till BBC.

Men i dag var han länge Chelsea-supportrarnas favorit i Manchester United när laget spelade mot Everton.

Howard långt borta

Anledningen var att han 37 minuter in i den första halvleken räddade det som var nära att bli ett mål för United.

Antonio Valencia spelade in en boll från högerkanten mot Nani i mitten av straffområdet. Nani avslutade direkt mot den högra stolpen, och det var mer eller mindre helt öppet framför mål då målvakten Tim Howard var vid den andra stolpen. Den enda Everton-spelaren som kunde stoppa bollen var Phil Jagielka som slängde sig och försökte glidtackla bort bollen.

0–0 i halvtid

Men bollen kom aldrig fram mot Jagielka. Istället gick avslutet på en sittande Hernandez, som hade tappat balansen just innan Nanis avslut, och satt på marken.

– Jag var väldigt besviken över det eftersom jag inte komma upp på fötterna snabbt. Men det är en del av fotbollen, säger Hernandez till BBC.

United var det spelförande laget under större delen av matchen, framför allt i den första halvleken. I den andra halvleken blev det något jämnare, men mot slutet tog Manchester United över händelserna igen.

Laget skapade flera heta chanser, och Hernandez var inblandad i de flesta. Men 0–0 såg ut att bli slutresultatet, då Tim Howard (tidigare i Manchester United), storspelade. Bland annat gjorde han en läcker nick då "Chicharito" var nära att sätta en nick från nära håll.

Misstänkt offside

Men till slut fick Hernandez revanschera sig efter räddningen på Nanis skott. Efter 83 minuter slog Valencia ett inlägg mot den bortre stolpen. Hernandez, från misstänkt offsideposition, kom helt ensam och kunde enkelt nicka in matchens första mål.

– Det är väldigt, väldigt tight där, sade Viasats expertkommentator Glenn Strömberg angående frågan om det var offside eller inte.

– Jag är väldigt lycklig, säger matchvinnaren Hernandez till BBC, och fortsätter:

– Men jag är mer lycklig över att vi fick tre poäng. Som jag alltid säger: Här i Manchester United behöver vi tre poäng. Då spelar det ingen roll hur många mål jag gör.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League