Storklubbar på plats för att studera Wanderson

FOTBOLL

Rekordstort intresse – men ingen Santos

Foto: Wanderson har ögonen på sig i hemmamötet med Djurgården då 14 storklubbar är på plats, men han får klara sig utan sin brassekollega Álvaro Santos.

Álvaro Santos och Wandersons sambashow har lyft Gais till sex poäng. Men när Wanderson ska visa upp sig för rekordmånga scouter på Gamla Ullevi i dag gör han det utan sin brassekollega.

– Klart man inte vill vara utan honom, säger Alexander Axén.

Tre mål och tre assist på två matcher går inte obemärkt förbi. När Djurgården kommer till Gamla Ullevi för att möta Gais sitter rekordmånga scouter på läktaren. Chelsea, Juventus och Borussia Dortmund är bara några av dem som ackrediterat sig till matchen.

– Självklart är det väl många som kommer dit för Wanderson. Men jag har ingen aning vad det kommer leda till, säger sportchefen Mats Persson om det stora intresset.

En muskelbristning

Brassestjärnan får dock klara sig utan sin landsman och nyblivna radarpartner Álvaro Santos som efter sin lårskada beräknas bli borta minst två veckor.

– Vi jobbar utifrån att han har en muskelbristning, det är sällan som det blir bra på mindre än två veckor, säger fysioterapeuten Lars Göthfeldt.

”Chans till dispens”

Tränaren Alexander Axén tror inte att det uppbrutna samarbetet ska störa lagets spel allt för mycket.

– Det vet man ju aldrig förrän efteråt, men vi har en trupp som ska klara av det, säger han.

Vem som ersätter Santos bestäms inte förrän efter morgonträningen i dag.

– Vi har både Amadayia Rennie, Jonas Lindberg och Jonas Lundén som kan gå in där, säger Axén som alltså fortfarande inte kan använda sig av Razak Omotoyossi.

Sportchefen Mats Persson skickade under gårdagen in mer underlag till Svenska fotbollförbundet.

– Det är väldigt enkelt, han är arbetslös och har varit det länge. Då ska man få en chans till dispens för helt enkelt kunna ta ett nytt jobb.

ARTIKELN HANDLAR OM

GAIS